• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ulogu favorita dokazati na terenu

Autor mondo.ba

Uobičajeno druženje sa novinarima održano je u Trening kampu FS BiH u Zenici prije prvog današnjeg treninga.

 Pripreme reprezentacije BiH za meč sa Estonijm Izvor: MONDO/Samir Cacan

Već je šesti dan pripema tako da je novinare između ostalog zanimalo šta znamo o protivniku, očekivanjima te kako igrači provode slobodno vrijeme. O tome su govorili reprezentativci Toni Šunjić, Marin Aničić i Milan Đurić.

"Sve ide po planu, dobro i baš se ozbiljno pripremamo. Svi znamo šta je bilo u prošlim kvalifikacijama, da smo napravili veliki kiks na početku i to ne smijemo dozvoliti u ovoj utakmici. O protivniku još nismo dobili previše informacija, imaćemo ubrzo sastanke, ali ne smijemo nikoga potcijeniti. Sigurno da smo mi favoriti i nadamo se da ćemo ih pobijediti i uspješno otvoriti ove kvalifikacije", rekao je Šunjić.

Aničić ističe da se od prvog dana priprema u Sarajevu radi vrlo ozbiljno i studiozno.

"Svi igrači daju maksimum. Kad je riječ o Estoniji, sigurno da svaka reprezentacija danas ima kompaktnost i organizaciju tako da i oni nisu naivan protivnik. Ali, sve će zavisiti od nas i kako mi uđemo u utakmicu, tako će se kretati rezultat. Sigurno da je svake kvalifikacije najbitnije otvoriti pobjedom. Možda ne radi te prve pobjede, nego radi svih tih daljnih kvalifikacija i utakmica i radi sigurnosti i optimizma u reprezentaciji koji će se dalje prenositi u kvalifikacijama."

Ko će početi susret potiv Estonije, odIučiće selektor ali svi se naravno nadaju da budu u početnoj postavi, što potvrđuju i Šunjićeve riječi.

"Nikad ne znamo ko će početi i mislim da je to dobro jer jača konkurenciju. Onda svi radmo još ozbiljnije jer svi želimo da počnemo utakmicu i svako se nada minutaži, ali vidjećemo u utorak ko će istrčati na teren."

Šunjić dalje nastavlja da je atmosfera super.

"U Kampu imamo sve što nam je potrebno, družimo se malo, sve je standardno, kafica, internet, imamo bilijar i play-station, tako prolazi dan u ugodnoj atmosferi", prenosi Šunjić atmosferu iz tabora "zmajeva".

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Milan Đurić je podijelio svoja razmišljanja o prvom protivniku.

"Mislim da smo favoriti protiv Estonije ali to moramo pokazati na terenu. Moramo početi na najbolji načan, sa pobjedom i ne smijemo da napravimo grešku kao u prošlim kvalifikacijama", rekao je fudbaler Ćezene.

Na pitanje da li očekuje da bude u početnoj postavi Đurić je odgovorio:

"To odlučuje selektor. Meni je čast biti u reprezentaciji, svi smo spremni, svi smo u formi, ali će selektor odlučiti ko će igrati. Ja sam spreman da igram, bilo da sam u prvih jedanaest ili da ću sjediti na klupi i ući poslije. Nije to problem za mene", dodao je.

Danas poslije podne predviđen je još jedan trening kao i obavezni sastanci sa video-analizama.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC