• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lukaku: Anri me puno toga naučio

Autor Anadolija

" Znam šta radim dobro, ali kada nešto nije u redu, Anri mi ukaže na to. Veoma sam zadovoljan njegovim pomaganjem u reprezentaciji", kazao Lukaku

Romelu Lukaku, strijelac jednog od četiri gola Belgije u pobjedi 4:0 nad BiH, nakon utakmice insistirao je na tome da je za veoma kratko vrijeme puno toga naučio od Tjerija Anrija, pomoćnika selektora Roberta Martineza.

Nekada jedan od najboljih svjetskih napadača odnedavno je u stručnom štabu belgijske reprezentacije, a Lukaku je oduševljen što ima priliku raditi sa takvom fudbalskom veličinom, kakva je Aenri.

“Mislim da me Anri naučio puno toga. On je vrlo direktan sa mnom. Znam šta radim dobro, ali kada nešto nije u redu, on mi ukaže na to. Veoma sam zadovoljan njegovim pomaganjem u reprezentaciji. Mislim da je nama napadačima, ali i cijelom timu, pomogao da imamo određen nivo koncentracije tokom utakmice. On je u karijeri osvojio sve, tako da kada vam neko poput njega nešto govori, vi ga slušate. Takav odnos imamo i sa menadžerom, koji nas mnogo uči o taktici, ofanzivnoj i defanzivnoj. Stoga mislim da je naša budućnost lijepa“, kazao je Lukaku za belgijske medije.

Aenri je tokom fenomenalne igračke karijere igrao za Monako, Juventus, Arsenal, Barselonu i Nju Jork Red Buls. Osvajao je nacionalna prvenstva, kupove i superkupove u Francuskoj, Italiji i Španiji, ali i Ligu šampiona i Superkup Evrope i FIFA svjetsko klupsko prvenstvo sa Barselonom. Sa reprezentacijom Francuske, za koju je odigrao 123 utakmice i postigao 51 gol, bio je svjetski šampion 1998, a evropski 2000. godine.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC