• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ako ne dobijemo Kipar, nema šta da tražimo"

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Reprezentacija Bosne i Hercegovine s imperativom pobjede dočekuje Kipar u ponedjeljak, 10. oktobra, na stadionu "Bilino polje" u Zenici u kvalifikacijama za Mundijal 2018. godine u Rusiji.

Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine, Mehmed Baždarević rekao je kako reprezentacija mora sve dati od sebe za sutrašnji susret.

"Radili smo, analizirali smo. Moramo što prije nastaviti prema onome što nas čeka sutra i dati sutra sve od sebe, jer ta tri boda su izuzetno važna. Prema tome, mislim da ne treba ponavljati koliko je važno i koliko treba želje i motivacije za tu utakmicu. Ako to ne možemo uraditi, nemamo šta tražiti tu. Vjerujem da ćemo uraditi jednu dobru utakmicu, ne da se iskupimo za Belgiju, nego da obradujemo ljude koji će doći da nas bodre", poručio je Baždarević.

"Nismo bili zadovoljni, sve možemo da opravdamo, osim velike želje, trčanja i borbrenosti koje nije bilo dovoljno za takvu utakmicu. Mislim da smo svi svjesni da se to ne smije ponoviti. Računam na sve igrače koji su ovdje, a to ćemo večeras nakon treninga odlučiti, kojih 11 će izaći sutra“, rekao je Baždarević na pitanje novinara o sutrašnjem susretu.

Dodao je kako nije isključeno da formacija bude ista kao u meču protiv Belgije.

"Nije isključeno da bude formacija ista kao u Belgiji, ali ne bih o tome. Prije svih tih šifri, taktičkih zamisli, imaju borbenost, trčanje, želja. Najvažnije je da formacija koja istrči bude najspremnija i da igra kako znamo i možemo sutra", rekao je Baždarević, dodavši kako je upoznat sa igrom ekipe Kipra.

"Gledali smo Kipar tri puta uživo. Sve informacije imamo, sve što nam može pomoći da što bolje počnemo i završimo utakmicu. Igrali su dobro i protiv Belgije i Grčke, radi se o nezgodnoj ekipi koja ima dosta iskustva, ne smijemo ni potcijeniti niti precijeniti nikoga i moramo vjerovati u našu snagu i naše kvalitete i paziti na sve što može biti problem sutra", dodao je Baždarević.

Edin Džeko, kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine, rekao je kako su u susretu sa Belgijom svi podbacili.

"Što se tiče Belgije, kao što sam rekao poslije utakmice, svi smo podbacili, počevši od mene. Ne možemo biti zadovoljni jer jedna ekipa koja želi da bude među prve dvije i da izgubi 4:0 je previše. Sami smo krivi, a ono što smo napravili na terenu nije bilo dovljno nizašta. Od početka kvalifikacija se stalno vraćamo na Kipar koji nas je koštao prošlih kvalifikacija i 100 posto sam siguran da ih ovaj put nećemo potcijeniti", rekao je kapiten.

"Generalno, većina ovih igrača igra svaka tri dana. Kad izgubiš jednu utakmicu, bolje je da odmah igraš za tri dana jer moraš zaboraviti poraz i koncentrisati se na sljedeću utakmicu. Mislim da je ovo bitnije nego ono u Belgiji, koja je na većem nivou nego što smo mi, i svaki pozitivan rezultat bi bio plus za nas. Moramo napraviti što se očekuje od nas, a to su tri boda protiv Kipra", rekao je Džeko, dodavši kako bi volio "zabiti" gol za pobjedu.

Reprezentativci Bosne i Hercegovine obavili su i posljednji trening u Trening centru Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine sa početkom u 18 sati.

Susret Bosna i Hercegovina - Kipar igra se u ponedjeljak, 10. oktobra, u okviru 3. kola Grupe H kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo „Rusija 2018“. Početak utakmice je u 20.45 minuta na stadionu "Bilino polje" u Zenici.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC