• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Priče trojice koji su izbegli avionsku nesreću

Autor mondo.rs

Kako su dvojica igrača Šapekoensea i sin trenera, koji su bili na spisku putnika, izbegli tragičan put u Kolumbiju

Pad aviona u Kolumbiji, koji je leteo iz Brazila, odneo je živote 71 osobe, uključujući gotovo i ceo tim brazilskog kluba Šapekoense i članove stručnog štaba.

Trojica igrača - Džekson Folman, kome je amputirana noga, Alan Rušel i Helio Neto preživeli su nesreću, ali se i dalje nalaze u životnoj opasnosti, dok trojica, koja su bila na spisku putnika, čudnim spletom okolnosti nisu se ukrcali na kobni let.

Dan posle velike tragedije, zbog koje tuguje ceo sportski svet, procurele su priče kako su dvojica igrača i sin trenera, ostali u Brazilu.

Alehandro Martinućio saopštio je medijima u Brazilu da je u poslednjem trenutku skinut sa liste putnika u Kolumbiju zbog povrede zarađene na jednoj utakmici ranije. Prema preporuci lekarskog tima odlučeno je da ne bude u timu koji je trebalo da igra Kopa Sudamerikana.

Priče dvojice drugih momaka mnogo su neverovatnije.

Treći golman ekipe Šapekoensea Marselo Bek zamolio je trenera da ga precrta sa spiska putnika zbog rođendana!

Iskusni čuvar mreže saopštio je šefu stručnog štaba Kajo Žunioru da 28. novembra slavi 32. rođendan, a budući da je tek treći golman ekipe i da sigurno neće dobiti priliku na meču u Kolumbiji radije bi ostao sa porodicom da proslavi svoj dan. Trener, koji je poginuo u nesreći, izašao mu je u susret i oslobodio ga putovanja.

"Marselo je dobio dozvolu kluba da ne putuje. To sada izgleda kao velika sreća u vreme velike tragedije i tuge koja vlada. On je odmah po saznanju šta se dogodilo sa porodicom otišao na stadion Šapekoensea zajedno sa ostalim igračima koji nisu putovali. Razgovarao sam sa njim i duboko je potresen i tužan", izjavio je njegov agent posle tragedije.

Nesreću je pukim slučajem izbegao i sin poginulog trenera Mateus Saroli. Iako je bilo planirano da sa ekipom putuje za Kolumbiju, on se ipak nije ukrcao na kobni let, a mnogi to nazivaju "pogledom odozgo".

Mateus je stigao na aerodrom pred polazak, ali je onda shvatio da je zaboravio pasoš, pa pošto nije bilo vremena da se vraća po njega kući, ostao je u Brazilu.

"Dragi prijatelji, bio sam u Sao Paolu, ali nisam krenuo za Kolumbiju, jer sam zaboravio pasoš. Hvala vam svima na pozivima i porukama podrške, majka, brat i ja smo dobro, ali vas sve molim za malo privatnosti, jer nam je potrebna snaga, posebno mojoj majci, da preživimo ovo što nam se desilo. Jaki smo i uspećemo, hvala vam svima", poručio je putem Facebooka sin nastradalog trenera čiji poruku posle plasmana na finale Kupa Sudamerikana mnogi citiraju posle tragedije.

On je proslavljajući veliki uspeh svoje ekipe i trijumf protiv San Lorenca koji ih je poslao u finale, samo pet dana pre tragedije rekao: "Da umrem danas, biću srećan"

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC