• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rezervnom golmanu amputirana noga

Autor mondo.rs

"Majčino srce nikada ne greši, reklo mi je da je Džekson dobro, da ga Bog štiti", ispričala majka preživelog fudbalera. Ostala dvojica preživelih igrača na intenzivnoj nezi u stabilnom stanju

Džekson Folman, rezervni golman, jedan je od trojice preživelih fudbalera Šapekoensea u avionskoj nesreći koja se dogodila u utorak, kad se letelica srušila u oblasti La Union u Kolumbiji.

Njemu je amputirana noga i dalje se nalazi u kritičnom stanju, prenose brazilski mediji.

Tešku avionsku nesreću, u kojoj je poginuo 71 putnik, preživelo je ukupno šest osoba, od čega trojica fudbalera, koji su putovali na finale Kopa Sudamerikana.

Osim Folmana preživeli su i Alan Rušel i Helio Neto, kao i novinar Rafael Valmorbida, stjuardesa Himena Suarez i tehničar aviona Ervin Tumiri, saopštila je Uprava za civilnu avijaciju Kolumbije.

Prema nekim izveštajima Džeksonu Folmanu amputirane su obe noge, ali medicinsko osoblje nije potvrdilo te navode.

"Šanse da preživite avionsku nesreću su zapravo nula, tako da je pravo čudo što je naš sin ostao živ. To je čudo od Boga", rekao je za "Globo" Folmanov otac Pol.

I majka golmana Šapekoensea kaže da je najvažnije da je njen sin živ.

"U trenutku kada smo primili vest o avionskoj nesreći moj suprug je nem i prestravljen odmah krenuo na mesto nesreće. I ja sam bila u šoku... ali majčino srce nikada ne greši. Moje srce je reklo da je Džekson dobro, da ga Bog štiti", ispričala je Marisa Folamn, majka fudbalera koji je u maju potpisao ugovor sa Šapekoenseom i bio je prva rezerva golmanu Danilu, koji je takođe preživeo avionsku nesreću, ali je kasnije podlegao povredama u bolnici.

Folmanov saigrač Alan Rušel zadržan je u bolnici i nalazi se van životne opasnosti, dok je Helio Neto i dalje životno ugrožen, ali u stabilnom stanju.

"Neto je doživeo povredu glave, grudnog koša i pluća, a ima i otvorene rane na kolenima. I dalje je na intenzivnoj nezi, kao i novinar Valmorbida. Njihovo stanje je veoma ozbiljno, ali stabilno", izjavio je dr Giljermo Molina, šef klinike u kojoj su smešteni preživeli.

Alan Rušel je takođe na intenzivnoj nezi, ali nije u kritičnom stanju.

"Rušelove povrede su ozbiljne, pratimo njegovo stanje i on nije životno ugrožen. Ostala dva preživela putnika koja su primljena nalaze se van životne opasnosti, ali su pod konstantnom prismotrom", naglasila je Ana Marija Gonzales, direktor druge klinike koja je primila preživele putnike aviona.

Iako je prvobitno saopšteno da je u nesreći poginulo 75 ljudi, kolumbijski zvaničnici naknadno su izvestili da je 71 putnik izgubio život, jer je potvrđeno da se četiri osobe koje su bile na spisku putnika nisu ni ukrcale u avion.

POVEZANE VIJESTI

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC