• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Koliko klubova ispada iz Premijer lige BiH?

Autor mondo.ba

Na ovo pitanje niko u bh. rukometu ne može da da tačan odgovor.

Tri kola ostala su do kraja rukometne Premijer lige BiH, a niko sa sigurnošću ne zna ko  će napustiti najviši rang.

S jedne strane vodi se uzbudljiva borba za opstanak, a s druge moguća je promjena propozicija takmičenja, piše „"Glas Srpske“.

Prije godinu dana donesena je odluka da PLBIH napušta pet klubova, odnosno da ona bude smanjena sa 14 na 12 klubova, međutim, nakon odustajanje RK Hercegovina od takmičenja nije jasno da li će zaista ispasti pet klubova.

Predsjednik Stručne komisije RSBIH Vojislav rađa tvrdi da Stručna komisija nije ni dobila odluku IO RSBIH.

"Izvršni odbor RSBIH navodno je donio odluku o ispadanju pet klubova, ali Stručna komisija, koja treba da objasni zašto je ona dobra ili loša i u skladu s tim prihvati je ili odbaci, nikada napismeno nije dobila zaključke. Samim tim odluka je ništavna", tvrdi Rađa u izjavi za „Glas Srpske“.

Prije početka sezone postojale su dvostruke propozicije, prema jednim u ligi je trebalo da učestvuje 15 klubova, uključujući i RK Izviđač, ali je on prećutno oslobođen igranja zbog nastupa u SEHA ligi pa je PLBIH počela sa 14 klubova.

"Ni za to nismo dobili objašnjenje. Posebna je priča registracija krovnog saveza, koju čekamo kao ozebli sunce. Ukoliko konačno bude registrovan sa zakonom, tek onda nema šanse da ispadne pet klubova. Zajedničku ligu formiralo je 16 klubova 2002. godine na Osnivačkoj skupštini. Nigdje ne postoji odluka da se broj klubova smanjuje i sve što je rađeno u međuvremenu nije bilo u skladu sa Statutom. Vrijeme je da tome stanemo u kraj", ističe Rađa.

Ukoliko se konačno formira RSFBIH, što je uslov za formiranje krovnog saveza na nivou BiH liga mora imati 16 klubova, smatra i član IO RSBIH i UORSRS Aleksandar Miljuš.

"Stav Rukometnog saveza RS je da ove sezone nijedan klub ne treba da ispadne. Ne govorim to kao čelnik RK Prijedor koji je na poziciji da napusti elitu, nego iz interesa RS. Ukoliko osnivamo novi savez, treba poštovati pravila koja smo usvojili kada smo formirali zajedničku ligu", istakao je Miljuš.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC