• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Totenhem razbio Arsenal, "ode" Liga šampiona!

Autor mondo.rs

Arsen Venger uspevao je uvek nekako da "spase" sezonu plasmanom u Ligu šampiona. To se ove sezone neće dogoditi.

"Dve muve jednim udarcem".

Fudbaleri Totenhema nastavili su da dele lekcije rivalima u Premijer ligi, u stopu uporno i efektno prate lidera Čelsi produžavajući konstantno neizvesnost kada je titula u pitanju, a ovog popodneva sve je duplo slađe za navijače "pevaca" jer je žrtva bio najveći rival – Arsenal!

Na "Lejnu": Totenhem - Arsenal 2:0 (0:0), za devetu uzastopnu pobedu domaćeg tima u Premijer ligi, koja ujedno nači i da će taj tim prvi put od 1995. godine završiti iznad komšija iz severnog Londona na tabeli.

Svi rezultati, strelci i tabela Premijer lige.


Ali, i da komšije iz severnog Londona, osim u nekom "ludom" spletu okolnosti, posle 20 godina neće izboriti učešće u Ligi šampiona.

Ako se Arsen Venger izvuče iz ove situacije i završi kao četvrti na tabeli, biće to jedan od najvećih podviga u istoriji modernog fudbala.

Momci Maurisija Poketina, svesni da je Čelsi ranije u nedelju deklasirao Everton u verovatno najtežoj utakmici do kraja sezone i stekao privremeno sedam bodova prednosti u odnosu na njih same, odigrali su briljantan meč i propustili da do nogu potuku "tobdžije", koji su municiju ostavili na "Emirejtsu".

Raspored Totenhema:

5. maj: Vest Hem – Totenhem

14. maj: Totenhem – Mančester junajted

18. maj: Lester – Totenhem

21. maj: Hal – Totenhem

Raspored Čelsija:

8. maj: Čelsi – Midlsbro

12. maj: VBA – Čelsi

15. maj: Čelsi – Votford

21. maj: Čelsi – Sanderlend

27. maj: Arsenal – Čelsi*

*napomena: zvezdicom je označeno finale FA kupa

Teško je i objasniti šta su Kristijan Eriksen, Deli Ali i Hari Kejn promašili u prvom poluvremenu (pogledajte video), ali su se dvojica najefikasnijih igrača Sparsa ove sezone iskupila na vreme u nastavku.

Ali je savladao sjajnog Petera Čeha u 55. minutu za 21. gol u sezoni, a 17. u Premijer ligi, što je fantastičan učinak za jednog vezistu, a dok se buka na "Vajt hart lejnu" još nije bila stišala - već je bilo 2:0.

U narednom napadu posle gola Alija, Kejn je predriblao Lorana Košelnog, koji ga je sapleo, a Majkl Oliver pokazao na belu tačku, odakle je centarfor Totenhema rutinski savladao Čeha za 2:0 i 27. gol u sezoni, a 21. u Premijer ligi.

I pre i posle toga, Totenhem je bio bolji rival od Arsenala, kojem ostaje prilika da sezonu punu pehova, povreda, loših serija, ubedljivih poraza, neubedljivih igara i rane eliminacije u Ligi šampiona, završe osvajanjem trofeja u FA kupu - 27. maja u poslednjoj utakmici sezone, (odlazeći?) menadžer Arsen Venger imaće priliku da osvoji još jedan pehar, ali ako pobedi Čelsi na "Vembliju".

U međuvremenu, Arsenalu će biti potrebne pobede i samo pobede u Premijer ligi, uz loše rezultate Liverpula, Mančester sitija i Mančester junajteda, kako bi se volšebno nastavio dve decenije dug niz učešća u Ligi šampiona.

Ali, to je sada samo teorija...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC