• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pedro zakucao pod prečku, Čelsi proslavio titulu?

Autor mondo.rs

Bilo je neizvesno do trenutka kada je Španac postigao golčinu. Kada je sudija odsvirao kraj, počelo je veliko slavlje "plavaca". U isto vreme, Siti izbegao poraz u duelu sa davljenikom.

Everton i Čelsi igrali su ravnopravan meč na rasprodatom "Gudisonu" do 66. minuta, kada je Fil Džaglejka odlučio da nije vredno striktno markirati Pedra Rodrigeza.

Omaleni Španac primio je loptu okrenut leđima golu, okrenuo se, krenuo na levo i onda, možda i mimo očekivanja, sa "kapice" poslao bombu levom, slabijom nogom i zakucao loptu pod prečku nemoćnog Martena Stekelenburga.

To je bio prvi, a lider Premijer lige do kraja meča postigao je još dva gola za pobedu koja možda znači i titulu prvaka za "plavce": Everton - Čelsi 0:3 (0:0).

Bivši fudbaler Barselone tako je postigao osmi pogodak u Premijer ligi i prvi od 25. februara, a 12. u sezoni, ujedno iskupivši se za veliki promašaj iz 11. minuta kada su svi na stadonu pomislili da je lopta završila u mreži.

Raspored:

8. maj: Čelsi – Midlsbro

12. maj: VBA – Čelsi

15. maj: Čelsi – Votford

21. maj: Čelsi – Sanderlend

27. maj: Arsenal – Čelsi*

*napomena: zvezdicom je označeno finale FA kupa

Ako pogledamo raspored do kraja sezone za tim koji vodi Antonio Konte, sve osim pobede Totenhema u gradskom derbiju sa Arsenalom (17.30) značilo bi nezvanično proglašenje Čelsija za šampiona Engleske.

Nemanja Matić odigrao je 90 minuta za tim sa "Stamford bridža" i asistirao Pedru za prelep pogodak, posle čega su Gari Kejhil i rezervista Vilijan još dva puta kaznili indisponiranog Stekelnburga, koji je morao bolje da reaguje kod drugog gola gostujućeg tima.

Everton holandskog menadžera Ronalda Kumana bio je ravnopravan rival u prvih 45 minuta, "karamele" su do odlaska na odmor i mogle da ugroze Tiba Kurtou, ali je od povratka na teren bolji bio lider šampionata, koji je ipak platio cenu za tri boda na Mersisajdu.

U 73. minutu utakmice, štoper Čelsija David Luiz pao je i uhvatio se za prepone, posle čega je zamenjen, a vreme će pokazati koliko je ova povreda ozbiljna.

Kada je sudija Džon Mos poslednji put "dunuo" u pištaljku počelo je veliko slavlje navijača i igrača Čelsija, kao i menadžera Kontea, koje samo govori u prilog pretpostavki da će ovo, verovatno, biti bodovi koji su prelomili trku dva londonska tima za najvredniji pehar u engleskom fudbalu.

Kada je sudija Džon Mos poslednji put "dunuo" u pištaljku počelo je veliko slavlje navijača i igrača Čelsija, kao i menadžera Kontea, koje samo govori u prilog pretpostavki da će ovo, verovatno, biti bodovi koji su prelomili trku dva londonska tima za najvredniji pehar u engleskom fudbalu.Konkretno, u naredna četiri kola i to pod uslovom da "pevci" dobiju sve rivale do kraja počev od Arsenala, Konteov tim mogao bi da ispusti tri boda i svakako osvoji drugu titulu u poslednje tri godine, petu u poslednjih 12, a šestu u 112 godina dugoj istoriji kluba.

Da ne zaboravimo da Čelsi 27. maja na "Vembliju" igra finale FA kupa sa Arsenalom za osmi trijumf u najstarijem takmičenju na svetu, a peti od kada je Roman Abramovič kupio klub.

Everton je ušao sa 101 odsto u utakmicu, krenuo silovito od prvog Mosovog zvižduka, brzo su stigle i šanse od kojih je najbolju imao Dominik Klaver-Luin, ali je njegov udarac iskosa pogodio stativu gola na kojem je stajao Kurtoa, uprkos tome što je PR sekcija kluba napravila gaf i imenovala Petera Čeha za čuvara mreže na ovom meču.

Seriju napada liverpulskog sastava na startu utakmice na kratko je presekla brza akcija Čelsija, koju je u gol morao da pretvori Pedro, a kada nije - umalo je Čelsi kažnjen. Bivši napadač tog kluba, Romelu Lukaku, propustio je sjanu šansu u 23. minutu kada je sa ruba šesnaesterca tukao malo pored stative.

Kako je vreme odmicalo, svima je postajalo jasno zbog čega je Everton samo najbolji tim van vodeće šestorke. "Karamele" hronično beleže očajne rezultate sa klubovima iz vrha tabele, a to se potvrdilo i ove nedelje popodne. U drugom poluvremenu, do Pedrove majstorije, nije bilo pravih šansi osim one koju je u 53. minutu sam stvorio i sam propustio Viktor Mozes.

Rezultati:

nedelja

Mančester junajted - Svonsi 1:1 (1:0)
/Runi pen 45+1 - Sigurdson 79/

Everton - Čelsi 0:3 (0:0)
/Pedro 66, Kejhil 79, Vilijan 86/

Midlsbro - Mančester siti 2:2 (1:0)
/Negredo 38, Čejmbers 77 - Aguero pen 69, Gabrijel 85/

Totenhem - Arsenal (17.30)

subota

Sautempton - Hal 0:0

Stouk - Vest Hem 0:0

Sanderlend – Bornmut 0:1(0:0)
/King 89/

VBA – Lester 0:1(0:1)
/Vardi 43/

Kristal Palas - Barnli 0:2(0:1)
/Barns 8, Grej 85/

ponedeljak

Votford - Liverpul (21.00)

Tabela:Čelsi (-1) 81, Totenhem (-2) 74, Liverpul (-1) 66, Siti (-1) 66, Junajted (-1) 65, Arsenal (-3) 60, Everton 58, VBA (-1) 44, Sautempton (-2) 41, Bornmut 41, Lester (-1) 40, Stouk 40, Votford (-2) 40, Barnli 39, Vest Hem 39, Kristal Palas (-1) 38, Hal 34, Svonsi 32, Midlsbro 28, Sanderlend (-1) 21.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC