• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igor Dodik: Krenućemo u osnivanje ABA Druge lige

Autor mondo.ba

Generalni menadžer Igokee i prvi potpredsjednik regionalnog takmičenja Igor Dodik najavio je skoro formiranje Druge ABA lige.

  Košarkaška ABA liga od iduće sezone definitivno će brojati 12 klubova, što je potvrdila Skupština regionalnog takmičenja na zasjedanju u Zagrebu.

Tako će broj klubova biti smanjen u odnosu na prethodne sezone za dva, a desile su se još neke značajne promjene.

"Nakon sjednica Predsjedništva i Skupštine ABA lige odlučili smo da od iduće jeseni učestvuje 12 ekipa, kao i to da osnivači lige, među kojima je i Igokea, imaju prednost u odnosu na ostale klubove kada je u pitanju učešće u samoj ligi. To znači da izbjegavanjem posljednjeg mjesta na tabeli regionalnog takmičenja Igokea ima garantovano mjesto, bez obzira na učinak u domaćem šampionatu", rekao je Dodik za banjalučki "Glas Srpske".

Ovim potezom nacionalna prvenstva su izgubila na značaju jer se kroz njih neće moći izboriti nastup u Jadranskoj ligi, ali je ipak ostavljena mogućnost da izbore mjesto jer je na pomolu osnivanje ABA lige 2, koja ima velike šanse da zaživi već na jesen.

"Iako su neki klubovi bili za potpuno zatvaranje ABA lige, ostavili smo mogućnost da i one ekipe koje nisu osnivači na mala vrata izbore nastup. Krenućemo u osnivanje B lige i obaviti razgovore sa vlasnicima klubova, ali vjerujem da će svi oni pristati jer su pokriveni svi troškovi smještaja i sudija, kao što je slučaj u ABA ligi 1. ABA liga 2 brojala bi 12 klubova i napravili smo računicu da troškovi u drugoj ligi budu isti kao u prvoj, a naći ćemo i još sponzora. Mislim da bi ABA liga 2 mogla biti odskočna daska za sve klubove koji žele da naprave iskorak u odnosu na nacionalna prvenstva, gdje nemaju ozbiljnijeg rivala. Definitivan stav imaćemo u julu, kada je nova sjednica Skupštine".

Interesovanje za učešće u ABA ligi 2 već je pokazao Karpoš Sokoli, koji je bio debitant prošle sezone, a među potencijalnim učesnicima su Rabotnički iz Skoplja, Sutjeska iz Nikšića, Šibenka, Split, Vršac, Borac Čačak, Dinamik...

"BiH bi dobila dva mjesta u ABA ligi 2 i moramo vidjeti koji klubovi su zainteresovani za učešće. Tu su svakako Bosna Rojal, Sloboda iz Tuzle, Mladost iz Mrkonjić Grada, kao i trebinjski Leotar", istakao je Dodik.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC