• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Janković: Ružno je reći, ali zadovoljni smo bodom!

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina Autori Bojan Jakovljević

Borac i Čelik osvojili su po bod na Gradskom stadionu, ali po reakcijama oba trenera, dalo bi se zaključiti da u oba tabora žale za izgubljena još dva.

 Borac Čelik 0:0 Liga za opstanak 1. kolo izjave Igor Janković Edin Prljača Izvor: MONDO/Goran Arbutina
Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Borac i Čelik remizirali su na Gradskom stadionu 0:0.

Prema prikazanom na terenu, u oba tabora smatraju da je rezultat realan, ali pitanje je koliko su Igor Janković i Edin Prljača zadovoljni osvojenim bodom.

Banjalučani i Zeničani nadali su se da mogu do kompletnog plijena na otvaranju Lige za opstanak, a po reakcijama trenera oba tima na konferenciji za medije po završetku meča, i jedni i drugi žale što nisu uspjeli da upišu sva tri boda.

"Krivo mi je što je sve ovako izgledalo. Nije bilo puno lijepih stvari za vidjeti na terenu, jer teren je bio izuzetno težak. Ne tražim nikakav alibi, ali na igračima su se osjetile posljedice meča sa Zrinjskim. Bilo je tu psihičke i fizičke ispražnjenosti i kada se sve sabere i oduzme, ovaj rezultat je i najrealniji", izjavio je Janković.

Strateg "crveno-plavih" smatra da se na teškom terenu nije moglo pokazati mnogo više.

"Čelik je u drugom poluvremenu imao par prilika, imali smo i mi nešto, ali ni jedna ni druga ekipa osim želje i borbenosti nije previše pokazala. Čelik je djelovao za nijansu svježije, ali bodovni zaostatak i dalje je isti. Ružno je reći da treba biti zadovojan bodom, ali kako se sve odvijalo, treba da budemo zadoboljni. Bitno je da se skupljaju bodovi i da idemo naprijed. Teren sa tribina možda nije djelovao loše, ali je bio stvarno težak i momci su pravi junaci", poručio je Janković.

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Prljači je duel sa Banjalučanima bio prvi na klupi Zeničana. Osvojen bod na teškom gostovanju daje nadu fudbalerima Čelika da mogu izbjeći najgori scenario - ispadanje u niži rang.

"Bila je ovo izuzetno teška i važna utakmica za nas, prva od 10 kvalifikacionih. To se vidjelo i na terenu. Nažalost, nismo uspjeli da je riješimo u svoju korist. Izgubili smo dva boda, tako da je ostala ista bodovna razlika u odnosu na konkurente, sa kojim smo u borbi za opstanak", nije bio zadovoljan Prljača uprkos činjenici da je njegov tim prvi put ove sezone donio bod sa gostovanja, nakon 11 uzastopnih poraza.

"Pokušali smo na teškom terenu da osiguramo svoj gol, jer smo dosta golova primili u prethodnim mečevima, a onda i naprijed da pokušamo ugroziti gol rivala, ali nam protivnik i teren nisu mnogo dozvoljavali. U drugom dijelu imali smo nešto više šuteva prema golu i u okvir, pokušavali smo sa više želje, ali nije bilo dovoljno. Izgubili smo dva boda koji bi nam bili veoma značajni u borbi za opstanak. Imamo jednu utakmicu manje, a isti bodovni zaostatak", svjestan je Prljača teške situacije u kojoj se nalazi njegov tim.

Borac je u pet mečeva u 2018. godini zabilježio tri remija i dva poraza, a u drugom kolu lige za prvaka gostovaće Mladosti. Čelik će na "Bilinom polju" dočekati GOŠK.

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Drazen

Ti Jankovicu nemas pojma o fudbalu. Za Borac bih bilo dobro da napustis Borac totalno

Vultures

Kazes juce favoriti smo... a sad zadovoljan....o boze glupost....

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC