• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milaković nakon Zrinjskog: Nismo pričali o kaznama

Autori mondo.ba Autori Zoran Pajčin

"Sinoć se opet vidio problem iz prethodnih utakmica. Odnos prema igri i sam ulazak u utakmicu nije na nivou koji bi ovi igrači i klub ovog renoma trebalo da imaju u svakom meču", rekao je za MONDO Žarko Milaković.

 Izjava Žarko Milaković poslije Zrinjskog Izvor: MN PRESS

Igokea je sinjoćnim porazom nastavila sa promjenjivom formom u Ligi 6.

Nakon što je trener Dragan Bajić dobio otkaz imenovan je Žarko Milaković koji je u svom prvom meču kao trener u seniorskoj konkurenciji ostvario pobjedu protiv SPARS-a u Sarajevu.

Ipak, i u tom meču košarkaši Igokee su u prvom poluvremenu imali zaostatak koji su na kraju nadoknadili i slavili sa 11 poena viška.

Zaostatak nakon prvog dijela su imali i sinoć, u trećem kvartalu su imali vođstvo, ali nisu uspjeli da savladaju motivinsani Zrnjski iz Mostara koji je na koncu slavio sa tri poena razlike (85:88).

To je za "igose" bio drugi poraz u pet kola Lige za prvaka BiH.

"Sinoć se opet vidio problem iz prethodnih utakmica. Odnos prema igri i sam ulazak u utakmicu nije na nivou koji bi ovi igrači i klub ovog renoma trebalo da imaju u svakom meču. Pokušavali smo da vratimo samopuzdanje, koje je poljuljano iz porethodnog perdioda, došli smo do rezultatske prednosti, ali zbog lošeg ritma i loših odluka pojedinih igrača nismo mogli da susret iskontrolišemo do kraja", počeo je razgovor za MONDO trener Igokee Žarko Milaković.

Igokea je promjenama u ABA ligi već osigurala takmičenje u regionalnom prvenstvu naredne sezone, ali mladi stručnjak smatra da to nije jedini razlog lošije forme u Ligi za prvaka.

"Igrači su izašli iz jedne jako kvalitetne lige, kao što je ABA liga, i spustili se na nivo takmičenja koji je dosta lošiji u odnosu na ono što su igrali. Sigurno, njihove 'glave su shvatile da će se to mnogo lakše prevazići. Mi na toj svjesti treba da radimo, kako bi oni shvatili da moraju iz utakmice u utakmicu da pokazuju kvalitet. Oni su u svom pristupu dozvolili sebi luksuz da potcijene ligu i protivničke timove. To zabrinjava i mora da se mijenja. Siguran sa da su svih pet ekipa u Ligi 6 ozbiljno shvatili ovo prvenstvo i šansu za plasmana u Drugu ABA ligu, svi su se pojačali i završili neke stvari na terenu i van njega kako bi se plasirali u regionalno takmičenje".

Nakon poraza protiv Bosne generalni menadžer Igokee je najavio kazne za igrače.

"Nisam upućen da li su kazne bile razmatrane i da li su realizovane pošto tada nisam bio tu, ali igrači žive od svog rada i plata i to na terenu moraju da zarade. To sigurno jeste jedan od načina, ali mislim da je najrigorozniji i najosjetljiviji po pitanju svega. Uprava odlično radi svoj posao i siguran sam da su svi momci dosad redovno 'ispoštovani' što se tiče primanja i da oni to moraju i znaju da cijene i kroz teren opravdaju, a o kaznama zbog sinjoćnjeg poraza nismo razgovarali", zaključio je u razgovoru za MONDO Žarko Milaković.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC