• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta će biti s Borcem?

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Fudbalerima Borca i cijelom banjalučkom klubu nad glavom stoji "Damoklov mač" zvani licenciranje za novu sezonu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

 Vico Zeljković: Šta će biti s licencom FK Borac Banjaluka   Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Crveno-plavi su u turbulentnoj sezoni uspjeli da osiguraju opstanak na travnatim terenima i trebali bi da i sljedeće godine budu član elitnog društva.

Pod uslovom da im Fudbalski savez BiH izda licencu za nastup.

Prvostepena komisija je odbila Borac, uz Slobodu, Čelik, Vitez i GOŠK, zbog neisplaćenih dugovanja, koja u slučaju kluba sa banjalučkog Gradskog stadiona iznose vrtoglavih 650.000 KM.

Pola miliona je dug Fudbalskom klubu Džaja, koji poslije 20 godina više ne može da bude odgađan zbog sudske presude, a 150.000 su troškovi nastali u posljednjih nekoliko godina s obzirom da se klupsko rukovodstvo najprije moralo otarasiti dugova koje su ostavile prethodne garniture vlasti u Platonovoj.

Vojvodić: Dva mjeseca u Borcu, kao dvije godine!

Svakom je jasno, da će toliki novac biti nemoguće skupiti do četvrtka kada je zakazana sjednice Drugostepene komisije FS BiH za licenciranje.

Potpredsjednik Borca Vico Zeljković je ogorčen zbog svega što se dogodilo, jer je aktuelno rukovodstvo uložilo ogroman trud i vratilo brojna dugovanja iz proteklog perioda, da bi sad ponovo sve bilo vraćeno na početak iako su igrači izborili nastup u bh.eliti.

"Kako stvari stoje mi ćemo teško pronaći rješenje s obzirom na Džaju i sve ostalo što ide uz to, a ljudi ne žele da izađu u susret Borcu, iako je dug kluba u posljednjih 20 godina doveo do ovog. Mi smo plaćali sve do sada iz prošlosti i sve je medijski slabo popraćeno šta je sve plaćeno i urađeno. Neke druge stvari su se gurale u prvi plan, na primjer teren kad je bio loš, a sad kad je idealan, niko ništa da kaže. Znači, samo kritika bez pozitivnih stvari. Ali sad nemamo rješenje za licencu", izjavio je Zeljković našem portalu, očigledno nezadovoljan i "sedmom silom".

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Prema njegovim riječima, Borac je mnogo toga dobrog uradio za prethodne dvije godine...

"Najprije smo se ekspresno vratili u Premijer ligu BiH i ove sezone opstali u prvenstvu što normalno nije za nas zadovoljavajuće jer Borac uvijek mora više. Mada nije ni bilo lako ako se uzmu u obzir sve opstrukcije oko kluba koje su se vršile, a vrše i dalje. Uradili smo pomoćni teren i još mnogo dobrih stvari u klubu da krene napred i to bi bilo tako u predstojećoj sezoni. Ali, na žalost, izgleda da ćemo morati ponovo krenuti iz Prve lige Republike Srpske".

Ukoliko se dogodi takav scenario, koji niko od velike armije navijača Borca i građana Banjaluke i Republike Srpske ne bi želio, Zeljković je ponudio nekoliko opcija.

"Ako se to desi, razmišljamo čak o opciji da proglasimo stečaj i krenemo kao italijanska Parma. Probaćemo naravno do posljednjeg sekunda da to riješimo jer ovo je prekretnica za Borac. Sve elemente imamo da napravimo korak dalje u rezultatu i razvoju kluba tako da ćemo sve pokušati".

Jedna od stavki je i Donatorsko veče, koje je zakazano 1. juna u Banjaluci.

"U četvrtak je Drugostepena komisija, a 1. juna bi trebalo da bude Donatosko veče, ali sad je sve upitno", zaključio je rezignirano Zeljković.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC