• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džumhur: Važan trofej uoči Vimbldona

Autor mondo.ba

"Nemam mnogo vremena za slavlje, želja mi je da pokažem da mogu dobro da igram i na velikim turnirima", istakao najbolji bh. teniser nakon treće ATP titule u karijeri.

Poslije dva osvojena turnira na tvrdoj podlozi (Sankt Peterburg i Moskva), Damir Džumhur danas je osvojio treći ATP trofej, a prvi na travi.

Uspjeh u Antaliji osiguraće mu najbolji plasman u karijeri - 23. mjesto.

"Ovo mi je treća titula u karijeri, prva ove sezone i prva na travi. Iskreno, nisam se nadao da ću doći do treće titule na ovoj podlozi, ali jako mi je drago što sam uspio da osvojim titulu prije Vimblodna", poručio je raspoloženi Džumhur, nakon što je na turniru u Turskoj u finalu savladao Francuza Adrijana Manarina 6:1, 1:6, 6:1.

Prvi reket BiH tako je napravio sjajnu uvertiru pred najstariji teniski turnir na svijetu, gdje će u utorak u prvom kolu igrati protiv Nijemca Maksimilijana Marterera.

"Sada za mene slijedi jako bitan turnir, pa ne mogu mnogo da razumišljam o ovome što se desilo u Antaliji. Moram da idem dalje. Vimbldon je jedan od najjačih turnira u tenisu i želim da nastavim sa dobrim igrama i da pokažem da mogu na velikim turnirima da pravim velike rezultate. Mislim da sam ovim trijumfom u Antaliji pokazao da mogu da igram dobro na svim podlogama i da sam igram protiv bilo koga", samouvjereno najavljuje nastup na Vimbldonu.

Trofej u Turskoj, kako je istakao, posvetio je svim navijačima iz BiH koji su bili uz njega u prethodnom periodu.

"Još jednom sam pokazao i sebi i ljudima koji me prate da zaista pripadam tu gdje jesam. Još jednom želim da se zahvalim svom timu, svojoj porodici i svima koji su me podržavali u ovoj sedmici, ali i godinama unazad. Svim Bosancima i Hercegovcima koji su duže vrijeme uz mene - ovo je titula za njih", poručio je najbolji bh. teniser.

Sarajlija je uoči turnira u Antaliji zauzimao 29. mjesto, a osvajanjem 250 poena u ponedjeljak će napredovati šest mjesta sa 1.665 bodova.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC