• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tipsa u Banjaluci: Krivo mi je...

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

"Htio sam da dođem i da izgubim zato što je neko bolji od mene, a ne zato što ne mogu da stojim ili trčim na terenu", rekao je nedovoljno oporavljeni srpski teniser, koji neće nastupiti na ovogodišnjem turniru "Srpska open".

 Srpska open 2018 Janko Tipsarević ne nastupa Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

"'Jako nam je krivo što nećeš igrati', bile su prve riječi ljudi u Banjaluci kada sam sinoć stigao. A ja svima isto kažem: 'Ako je nekome zaista krivo što neću igrati, onda je meni deset ili dvadeset puta više krivo'", kazao je razočarani Janko Tipsarević na početku obraćanja novinarima u najvećem gradu Srpske.

Naime, nedovoljno oporavljeni srpski teniser propustiće ovogodišnji "Srpska open", tačnije 17. izdanje banjalučkog Čelendžera, ali to ga nije spriječilo da dođe u grad na Vrbasu, gdje je našao vremena da popriča sa novinarima.

"Želio sam da ovo bude prvi turnir na kojem ću se nadmetati nakon više od godinu dana neigranja. U pretekle dvije nedjelje, da bih pokušao da igram, primio sam čak osam injekcija kortikosteroida u nogu, da se osposobim i nastupim na ovom turniru", pojasnio je razloge izostanka sa terena u Parku Mladen Stojanović.

Uz česte uzdahe, Tipsarević je nastavio:

"Ne mogu da vjerujem da je prošlo već 15 godina kako nisam bio ovdje. Imam mnogo prijatelja, veoma sam 'konektovan' sa Banjalukom i impresivno je da se 17. godinu ovaj turnir organizuje. Ali, želio sam da dođem ovdje, obratim se medijima i objasnim da moj razlog nedolaska nije što ne želim, nego što zaista nisam mogao", istakao je srpski teniser.

Još uvijek je rano pričati kada bi se Tipsarević mogao vratiti na teren.

"Da kucnem u drvo, desna noga koju sam često operisao me ne boli. Ali, nažalost, nisam spreman da igram poene. Možda bih mogao da izdržim jedan meč uz astronomske napore, ali više od toga ne. Zaista, moj mentalni sklop nije bio takav da razmišljam: 'E, ako ne mogu da dođem da osvojim Banjaluku, neću ni da igram'. Nisam tako razmišljao. Htio sam da dođem i da izgubim zato što je neko bolji od mene, a ne zato što ne mogu da stojim ili trčim na terenu", iskren je Tipsarević.

"FEDEREROV SKALP"

Tisparević se prisjetio sjajnog meču na Australijan Openu 2008. godine, kada je "imao u šaci" Rodžera Federera, ali se Švajcarac izvukao i slavio 3:2. "Nije mi žao što sam izgubio jer sam dao sve od sebe. Kao profesionalni sportista, ako izgubiš meč, a znaš da si ostavio sve i nisi mogao više, naravno da ti bude krivo. Krivo mi je jedino da mu nisam 'skinuo skalp' i da nisam rekao 'pobijedio sam i Federera'. S te strane mi je žao, ali meč kao meč, ja zaista nisam mogao više."

Tipsarević već ima spreman plan, sa kojim će se, nada se, vratiti u sami vrh svjetskog tenisa.

"Zaista se nadam da nakon dvije nedjelje konstantnog igranja poena, kretanja i trčanja, mogu da počnem da se takmičim na čelendžerima do kraja ove godine. Često se šalim da sam najbolji igrač na svijetu iz mjesta, pošto posljednjih pola godine samo igram iz mjesta. Sljedeće godine da počnem da koristim svoj 'protected ranking', koji je negdje oko 60. mjesta, pa uz pametan raspored turnira da se vratim u TOP 100. Da ne budem pretenciozan, ne želim da pričam da li će to biti 50, 20. ili 30 mjesto. Bitno je da budem zdrav. Vratio bih se na Novakov primjer, nije pitanje da li ću se vratiti, nego kada", zaključio je nekada osmoplasirani teniser svijeta.

Tipsarević se osvrnuo i na svoju porodicu, od koje ima veliku podršku.

"Ne želim da ispadne da kukam jer imam super život. Svi su mi živi i zdravi, sve funkcioniše sjajno, ali profesionalno sam se zaista namučio u posljednjih pet godina. Imao sam sedam operacija i konstantno kreni, stani, kreni, stani... Banjaluka je samo jedan primjer, da li ću igrati ili ne. Jedna injekcija ili pet... Da li mogu ili ne... Fizički, ti kao sportista izdržiš sve. Ali mentalno, to jako zamara i mene i moju porodicu, moj tim i ljude koji su oko mene. Jer ni ja, a ni oni, ne možemo da napravimo raspored svojih života, jer je sve posvećeno meni, čak ne ni meni, nego onome čime se bavim."

Tipsarević je naglasio da je "Srpska Open" jedan od rijetkih čelendžera na svijetu gdje sve funkcioniše besprijekorno.

DODIK ODLIKOVAO TIPSAREVIĆA

Predsjednik RS Milorad Dodik odlikovao je Janka Tipsarevića Medaljom zasluga za narod, za ostvarene rezultate u oblasti teniskog sporta, kao i promociju tenisa u Republici Srpskoj.

"Svi igrači sa kojima sam pričao proteklih godina istakli su da su prezadovoljni, ne samo kvalitetom terena i usluga, nego cjelokupnim turnirom. Mali problem je nedjelja, jer pojedini teniseri otkazuju zbog Dejvis kupa. Nema mnogo čelendžera na svijetu koji su ovako dobro organizovani. Teško je sve spojiti da funkcioniše. Negdje imate dobrih terena, ali je loš transport i hrana. Imate dobar hotel i hranu, ali imate dva terena za trening... Vi treba da budete ponosni što uspijevate 17. godinu da spojite sve kako treba", istakao je 34-godišnji srpski teniser.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC