• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KK Budućnost: Partizan nekorektan,žalićemo se FIBA

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

Prelazak mladog Nikole Radovanovića iz bijeljinske Budućnosti u KK Partizan dobio neočekivani obrt. “Radovanović je i dalje naš igrač, žalićemo se FIBA”, poručio klub iz Republike Srpske.

Mladi talentovani košarkaš Nikola Radovanović pristupio je beogradskim crno-bijelima, ali je ova sportska priča dobila novu dimenziju nakon što se oglasio njegov dosadašnji klub, KK Budućnost iz Bijeljine.

Klub iz Republike Srpske optužio je KK Partizan da je nekorektan i da pokušava da “ukrade” jednog od najvećih evropskih talenata u godištu 2003.

Predsjednik KK Budućnost Dario Čojić u izjavi za MONDO istakao je da je Radovanović i dalje član Budućnost i da Partizan nije tražio njegove papire, te da će zbog toga zatražiti zaštitu FIBA.

“On je član KK budućnost. Mi smi planirali da on ostane kod nas do kraja sezone, a da onda ide u veći klub. Prije dva mjeseca počeli smo pregovore sa KK Partizan, lično sa Ostojom Mijailovićem, ali ih je on prekinuo. Nakon toga oni su jednostavno odveli momka, a mi nismo dobili nikakav zahtjev za ispisnicu, tako da je on i dalje naš član”, tvrdi Čojić.

On je najavio žalbu ka FIBA.

“Naravno da ćemo se žaliti FIBA. Vrijeme je da veliki počnu da poštuju nas ‘male’. Nikola je kod nas tri godine, došao je iz Nevesinja, živio u našoj kući i tražimo poštovanje. Ne može nam niko tek tako ukrasti dijete”, istakao je Čojić.

U KK Budućnost navode da je Partizan postupio vrlo nekorektno, posebno prvi čovjek crno-bijelih, Ostoja Mijailović.

“Ne znam koji su njihovi naredni potezi, ali je Partizan nekorektan. Kome je uopšte u interesu da on sada ide u Partizan i da ne igra? Jedino menadžerima. Ostoja Mijailović je dva mjeseca pregovarao sa nama, lično on. Išli smo u tom pravcu da Radovanović ode u Partizan na kraju sezone, a onda je on prekinuo te pregovore i uzeo ga je preko menadžera. Ponaša se kao da smo mi mali nebitni klub, a ide tim putem preko menadžera da sve bude za manje para”, istakao je Čojić.

Radovanović primarno igra na poziciji niskog krila, ima odličnu tehniku i šut, a mediji u Bosni i Hercegovini odavno su pisali o interesovanju koje je za njega pokazao slavni Real Madrid, klub u kome su "procvetali" Luka Dončić i Nikola Mirotić, sadašnji NBA asovi.

On je posljednji u nizu talenata koji su se razvili u KK Budućnost iz Bijeljine. U ovom klubu potekli sui   Đoko Šalić, Boriša Simanić, Njegoš Sikiraš.

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Sarkozić

E moj dječače...imao si lijepu šansu da igraš pravu minutažu u ozbiljnoj ekipi a ti među glodare.... završio si karijeru kao i mnogi....

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC