• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Spars ide na "Pecaru" po brejk

Autori mondo.ba Autori Fena

Košarkaši Sparsa iz Sarajeva u četvrtak gostuju u Širokom Brijegu u trećem meču finala plej-ofa prvenstva Bosne i Hercegovine.

Nakon prve dvije utakmice finalna serija, koja se igra na tri pobjede, izjednačena je rezultatom 1:1, a Sparsi se nadaju da sutra mogu ostvariti gostujuću pobjedu koja im je neophodna u borbi za titulu prvaka BiH.

Trener Sparsa Marko Trbić u sutrašnjem meču neće moći računati na povrijeđenog Nemanju Protića, dok su ostali igrači Sparsa spremni za utakmicu. Trbić je zadovoljan kako su njegovi igrači u drugom meču, odigranom u dvorani "Novo Sarajevo", parirali Širokom i nada se da takvu igru mogu ponoviti i na gostujućem terenu.

"Zadovoljni smo našom posljednjom partijom u Sarajevu i svjesni smo važnosti sutrašnjeg meča. Naravno, mnogo je teže igrati u Širokom Brijegu gdje oni imaju dodatnu energiju na terenu nošeni publikom i punom dvoranom. Široki je atletski moćan tim koji u takvoj atmosferi dobije dodatna krila. Biće energetski zahtjevna utakmica, ali moraćemo im se suprotstaviti u tom segmentu", izjavio je Trbić.

Trener Sparsa napominje da njegovi košarkaši nipošto ne smiju biti brzopleti, te podsjeća da je u drugom meču njegov tim imao petnaestak poena razlike, a zatim greškama nastalim zbog brzopletosti dopustio protivniku da tu razliku smanji.

"To nam se u Širokom nipošto ne smije dogoditi. Mi nismo tim koji igra sporiju košarku, ali ne smijemo ni praviti mnogo grešaka. Mi Široki ne možemo spriječiti da igra svoju igru, ali možemo im u takvom sistemu parirati. Pokušaćemo kontrolisati ritam utakmice"

Trbić dodaje da i njegovi igrači, ali i ekipa Širokog ove finalne mečeve igraju pod velikim pritiskom, te da je to jedan od faktora koji može odlučiti prvaka BiH.

"Igramo finale tako da je pritisak prisutan. Mi moramo dobiti jedan meč u gostima, ali Široki igra kući i ne bi mu bilo svejedno da izgubi prednost domaćeg terena. Dakle, svi smo mi pod pritiskom i pitanje je samo kako će se ko s tim nositi. Mislim da mi imamo malo više iskustva u tom segmentu i da smo u stanju to iskoristiti", zaključio je Trbić.

Treća utakmica finala između Širokog i Sparsa će biti odigrana u četvrtak u dvorani "Pecara" s početkom u 20 sati.

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Objektiv

Ima li u BiH više od trojice sudija?? Od 7 FIBA licenci, 5 sudija je izopšteno. A finale sudi sudija koji je ubedljivo najlošije ocenjen na ABA ligi! Gdje je Haris Bijedić, gdje je Ernad Karović, gdje je Ivan Milićević, gdje je Nermin Nikšić...

MILOŠ

NAPRJED SPARSI DO BREJKA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC