• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radnik spreman za Evropu, ako tako odluči FS BiH

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Direktor bijeljinskog Radnika Nebojša Tomić nije želio previše da komentariše eventualni nastup u evropskim takmičenjima dok Drugostepena komisija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine ne donese konačnu odluku.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

  Pred kraj sezone u Premijer ligi BiH, sve je jasno što se tiče trofeja koje je superiorno osvojilo Sarajevo, ali postoji još nepoznanica kad je u pitanju ispadanje iz prvenstva, kao i ko će od klubova zaigrati u evropskim takmičenjima.

Iako su GOŠK i Krupa po tabeli već preselili u niži rang, a Zrinjski, Široki Brijeg i Željezničar osigurali kvalifikacije za Ligu Evrope, Prvostepena komisija za licenciranje je svojim odlukama sve dovela u pitanje.

Naime, Sloboda, Čelik i Krupa nisu dobili licencu za takmičenje u Premijer ligi BiH, a Željo pravo da nastupi u Evropi. U Krupi su ranije za MONDO istakli da će taj problem biti riješen jer je u pitanju samo zamjena vještačke trave, dok su sa "Grbavice" poslali žalbu i očekuju da će biti uvažena.

ŽIŽOVIĆ MI JE REKAO DA OSTAJE

Šef struke Semberaca Mladen Žižović se u posljednje vrijeme u medijima doveo u vezu sa klupom Zrinjskog, pod uslovom da aktuelni trener "plemića" Blaž Slišković ode u Kinu. 


"Pričao sam sa našim šefom, rekao mi je dok je god predsjednik bijeljinskog kluba Mladen Krstajić, on neće napustiti tim", podvukao je direktor Radnika.

Zbog svega toga Nebojša Tomić, direktor Radnika, koji bi ukoliko Željo "izvisi" za licencu stekao pravo nastupa u međunarodnim takmičenjima, nije želio previše da komentariše cijelu situaciju.

"Ne bih da ispadne da vršim pritisak na Drugostepenu komisiju FS BiH jer nisu donijeli konačnu odluku, pa ne mogu da komentarišem. Ali, ako neko nije ispunio svoje zakonom propisane obaveze, mi smo spremni da zauzmemo njihove pozicije, pod uslovom da to dokažemo na terenu i budemo bolji od Mladosti, koja će takođe imati priliku", izjavio je Tomić za naš portal.

Radnik je propustio da na travnatom terenu ovjeri plasman u međunarodna takmičenja u posljednje tri utakmice protiv Zrinjskog (1:1), Želje (0:1) i Širokog Brijega (2:1).

"Stvarno su u tim utakmicama presudile nijanse. Sportska sreća je bila na strani rivala a i poneke diskutabilne odluke sudija, pa nismo uspjeli da osvojimo sva tri boda u Mostaru ili barem bod protiv plavih na Gradskom stadionu u Bijeljini".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC