• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vaha pred derbi Mostara: Da bude praznik fudbala

Autor mondo.ba

Legenda Veleža Vahid Halilhodžić prokomentarisao je predstojeći mostarski derbi sa Zrinjskim u drugom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Trener francuskog Nanta i nekadašnji reprezentativac Jugoslavije mišljenja je da u predstojećem gradskom derbiju Mostara neće biti mnogo tenzija vezanih za politiku.

"Znate da su ti derbiji često zamućeni nekim političkim stvarima. Međutim, nadam se da će doći vrijeme da će se te utakmice gledati i komentarisati samo sa sportske strane. Rivalitet će uvijek postojati, ali neka on bude samo zdravi, sportski. Ovaj put očekujem mnogo manje tenzija što se tiče situacije na tribinama, ali i oko stadiona, u cijelom gradu. Nadam se da će biti mnogo više korektnosti. Neka svako na pravi, sportski način bodri svoj klub", izjavio je Halilhodžić za "Dnevni avaz".

Premanja njegovim riječima, to je najbolja poruka za navijače Veleža i Zrinjskog.

"Vrijeme je da se shvate te neke stvari. U Mostaru je bilo teških momenata, ratnih strahota koje su duboko usađene u misli svih građana, ali sport je most za korake pomirenja. Vrijeme je da se na boljim osnovama grade i prave koraci pomirenja, razumijevanja, suživota...Uz zdravo razmišljanje svima će nam biti bolje. Mislim da je došlo vrijeme da utakmice između Veleža i Zrinjskog budu samo istinski praznik fudbala i ništa drugo. Uz samo sportski rivalitet", naglasio je bosanskohercegovački stručnjak.

U igračkoj karijeri, Vaha je nosio dres Nanta, Pari sen Žermena i mostarskog Veleža, dok je u reprezentaciji Jugoslavije nastupao od 1976. do 1985. godine.

Na klupi "kanarinaca" je od oktobra 2018. godine, a ranije je vodio selekciju Japana, Obale Slonovače i Alžira, kao i klubove poput Lila, Rena, PSŽ, Trabzona, Al Itihada i Dinamo Zagreba.

Derbi između "plemića" i "rođenih" igra se u nedjelju "Pod Bijelim brijegom" s početkom u 20 časova, a obje ekipe će imati imperativ pobjede s obzirom da su poražene u prvom kolu. Velež u Vrapčima od Mladosti (1:3), a Zrinjski na "Koševu" od Sarajeva (1:0).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC