• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krunić pred Slobodu: Mislimo samo na sebe

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Fudbalere i stručni štab Borca, nakon reprezentativne pauze, očekuju gostovanje Slobodi na "Tušnju". Problemi tuzlanskog kluba ne interesuju Banjalučane, koji gledaju samo u "svoje dvorište".

 Sloboda Tuzla Borac Banjaluka Premijer liga BiH 2019/20 najava 8. kolo Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Reprezentativna pauza, koja je za fudbalere i stručni štab Borca iz Banjaluke iskorištena da se odigra prijateljski duel sa novosadskom Vojvodinom (1:1), te utakmica Kupa RS sa Kozarom (3:0), okončana je, te ovog vikenda premijerligaše očekuje nastavak prvenstvene trke za bodove.

Ekipa Branislava Krunića u dobrom raspoloženju dočekuje sutrašnji meč sa Slobodom, što se ne može reći za rivala iz Tuzle, čiji igrači tokom pauze skoro da nisu ni trenirali, zbog neisplaćenih dugovanja, tako da je veliko pitanje kako su fizički pripremljeni i sa koliko motiva će dočekati "crveno-plave".

"Poslije pauze u prvenstvu, očekuje nas teška utakmica sa starim rivalom iz Tuzle. Sloboda ima tradiciju, jaki su na domaćem terenu, sa par individualno dobrih igrača, koji u svakom trenutku mogu biti opasni po gol rivala. Uz podršku svojih navijača, znaju da izvrše pritisak, tako da nam neće biti lako. Imaju i loših stvari. Vidjeli smo posljednja dešavanja, koja za nas mogu biti pozitivna, ali se i okrenuti na drugu stranu. Možda se to na njih neće odraziti u ovoj prvoj utakmici poslije pauze, ali u nastavku prvenstva vjerovatno hoće. Ovaj meč dočekujemo maksimalno skoncentrisani i oprezni i ne obraćamo pažnju na situaciju kod njih", poručio je Krunić na konferenciji za medije, kojoj su prisustvovali i klinci iz vrtića "Zvjezdica".

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Marko Jovanović zbog crvenog kartona iz duela sa Čelikom neće biti na raspolaganju treneru Borca.  

VLADIMIR VOLKOV

"Nakon potpisa ugovora, Volkov je odradio testiranja. U trenažnom je procesu i očekuje da bude pojačanje. Svaki igrač koji dođe, potrebna mu je adaptacija, bez obzira na njegovu fizičku spremu. Trenutno nije na nivou na kom bi mi htjeli, ali ni on sam. Ali, vjerujem da će svojim iskustvom sve nadomjestiti, što se vidi na treninzima. Zgusnut raspored dobro će mu koristiti, kako bi ušao u formu, a očekujem bude potpuno spreman da nakon naredne reprezentativne pauze", rekao je Krunić.

Aleksandar Subić je povrijeđen i njega očekuje duža pauza, Dejan Bosančić još se nije u potpunosti oporavio, dok Zoran Milutinović ima porodičnih problema, ali će putovati sa ekipom u Tuzlu.

Dobra stvar je što se u potpunosti oporavio Nemanja Janičić i on će biti spreman za duel sa Tuzlacima.

"Ova utakmica nam je mnogo bitna, jer nas povoljan rezultat ostavlja u vrhu tabele i daje nam mogućnost da tu ostanemo i ubuduće. Može da bude prekretnica kada je u pitanju pozicija na tabeli. Iako igramo u gostima, osjećamo pritisak jer nam je protivnik po mjeri, možemo ostvariti pozitivan rezultate, te uz pobjede kod kuće nadati se da budemo u samom vrhu", poručio je Krunić.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Krilni napadač Ivan Crnov ovog ljeta stigao je na Gradski stadion kao veliko pojačanje, a na prethodnoj utakmici sa Čelikom postigao je prvenac u "crveno-plavom" dresu.

Krunić: "U mjesec dana očekuje nas devet utakmica."

"U Tuzli nas čeka veoma teška utakmica", kaže 29-godišnji ofanzivac. "Kakve god oni imali probleme, to nas ne zanima. Moramo 100 odsto ući koncentrisani u utakmicu, jer tri boda bi nam izuzetno dobro došla, jer već u narednom kolu dočekujemo Široki Brijeg. Uz maksimalnu koncentraciju i zalaganje na terenu, uvjeren sam da neće biti nikakvih problema", istakao je Crnov, dodavši da mu gol protiv Zeničana mnogo znači:

"S obzirom da sam u klubu najavljivan kao veliko pojačanje, normalno je da igrač koji igra krilnu poziciju ili napadača želi što prije da postigne gol i stekne samopouzdanje. Gol je možda došao u najboljem trenutku i sada to samo trebam potvrditi, na treninzima i utakmicama davati svoj maksimum", zaključio je Crnov.

SEZONA 2017/18.

Tuzlaci i Banjalučani posljednje međusobne mečeve igrali su u sezoni 2017/18, kada su snage odmjerili četiri puta. Sloboda je u Tuzli jednom slavila 1:0, dok je jedan meč okončan bez pobjednika (1:1), dok je Borac oba meča pred svojim navijačima riješio u svoju korist (1:0, 2:0).

Borac će nakon današnjeg žrijeba u podne, saznati rivala u šesnaestini finala Kupa BiH.

Mečevi prve runde kup takmičenja na programu su već u srijedu, poslije čega slijedi pakleni ritam utakmica srijeda-subota, u Premijer ligi BiH, te oba kupa, RS i BiH.

Duel Slobode i Borca na programu je u subotu od 20 časova na "Tušnju", a pravdu na ovom meču dijeliće Frano Jelić iz Širokog Brijega.


PREMIJER LIGA BIH - 8. KOLO:

Subota:

Velež - Željezničar (16.30)
Čelik - Mladost
Radnik - Zrinjski
Sloboda - Borac (20.00)

Nedjelja:

Široki Brijeg - Tuzla siti (19.30)
Sarajevo - Zvijezda 09

TABELA: Željezničar 15, Tuzla siti 14, Sarajevo 14, Zrinjski 13, Borac 11‚ Radnik 9, Sloboda 9, Čelik 9, Široki Brijeg 7, Mladost 5, Velež 4, Zvijezda 09 3.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Samo pažnja

To što igrači Slobode nisu par dana trenirali zajedno nego individualno, ništa nam neće koristiti jer iskustvo pokazuje da u tim situacijama ekipa željna lopte i igre odigra još bolje od očekivanog, a njih će to netreniranje eventualno koštati u narednim utakmicama, ne u ovoj prvoj. Borac jednostavno mora ići na pobjedu, bod ne znači ništa, u Tuzli se tradicionalno može igrati i pobjeđivati, a nakon Tuzle dolazi Široki sa kojim će biti teško, pa Sarajevo vjerovatno poraz, pa Velež koji je davljenik. Raspored nije lagan, mora se pobjediti u Tuzli.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC