• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bošnjaković: Čim si prvi, stalna si meta

Autori mondo.ba Autori Fena

''Ne zanosimo se trenutnim plasmanom'', ističe Milenko Bošnjaković, strateg Tuzla sitija, najprijatnijeg iznenađenja Premijer lige BiH.

Iako su prije početka prvenstva najavili veće ambicije od prošlosezonskih, malo ko je očekivao da će se poslije devet kola Premijer lige BiH Tuzla siti naći na liderskoj poziciji.

Na tom mjestu "plavi" iz Siminog Hana žele ostati i nakon gostovanja u Mostaru, gdje ih očekuje sve bolji Velež. Na put u Hercegovinu Tuzlaci kreću odmah poslije ručka.

''Gledao sam Velež u Ugljeviku protiv Zvijezde 09. Igraju snažno, ozbiljna su i jaka ekipa i znam da će biti teško. Međutim, kao na svakoj utakmici do sada pokušat ćemo ostvariti pozitivan rezultat. Ne zanosimo se trenutnim položajem na tabeli. Jer, čim si prvi stalna si meta svih ekipa'', izjavio je za Fenu šef stručnog štaba Tuzla sitija Milenko Bošnjaković.

Nakon duela na stadionu u Vrapčićima, njegovoj ekipi otvara se sjajna perspektiva. Tri naredne utakmice igraju kao domaćini i to je prilika da se umakne pratiocima.

''Sve su utakmice teške. Najprije dolazi Željezničar, pa Zvijezda 09 i Radnik iz Bijeljine. Posebno apostrofiram susret protiv ekipe Amara Osima, koja još nije poražena, a prvi nam je pratilac. Sve ih poštujemo, ali već sam rekao da uživamo u pogledu na tabelu i želimo što duže ostati tu gdje jesmo'', zaključio je Bošnjaković.

Za susret s Veležom ima na raspolaganju sve igrače, ali treba očekivati da neće mijenjati ekipu koja je u prošlom kolu srušila Sarajevo.

Utakmica Velež - Tuzla siti igra se u Mostaru u srijedu od 16 časova.

PREMIJER LIGA BIH - 10. KOLO:

Sloboda - Zrinjski (16.00)
Radnik – Čelik
Velež - Tuzla siti
Sarajevo - Borac (18.00)
Široki Brijeg - Mladost (19.00)
Željezničar - Zvijezda 09 (20.00)

TABELA: Tuzla siti 20, Željezničar 19, Sarajevo 17, Zrinjski 16, Radnik 12, Sloboda 12, Borac 12, Čelik 12, Široki Brijeg 8, Velež 8, Mladost 8, Zvijezda 09 3.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC