• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Andrej Vučić napustio Crvenu zvezdu

Autor mondo.rs

Član Predsedništva košarkaškog vicešampiona i osvajača Kupa podneo je ostavku i otišao iz kluba.

 Andrej Vučić napustio Crvenu zvezdu Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Kao što je predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić tokom juna i najavio, njegov brat Andrej napustio je Crvenu zvezdu Telekom.

Klub je to zvanično saopštio u petak, na svom sajtu.

Ostavke su na sednicama organa kluba podneli predsednik Skupštine KK Crvena zvezda Branislav Đurđević, član Skupštine KK Crvena zvezda Darko Ostojić, kao i članovi Predsedništva Andrej Vučić, Aleksandar Jokić i Ognjen Oliverić. Zvezdu su napustili i članovi Upravnog odbora Luka Petrović, Darko Glišić, Predrag Mali i Ivan Bošnjak.

Novoizabrani članovi Skupštine Zvezde su Ivan Bekjarev i Uroš Lazić.

"Tokom diskusije, istaknuta je velika zahvalnost doskorašnjim članovima rukovodstva kluba koji su svojim angažovanjem i velikim radom dali mnogo toga Crvenoj zvezdi, uz nadanje da će se dobra saradnja koja je u interesu KK Crvena zvezda nastaviti i u budućnosti. Takođe, članovi Skupštine jednoglasno su se složili u oceni da je za Zvezdu neophodno da obezbedi kontinutiet u radu rukovodećih, ali i stručnih kadrova što je u trenutnoj situaciji veoma teško jer su udari na članove rukovodstva veoma žestoki sa mnogo strana", saopštio je klub.

Na mesto jednog od članova trojnog Predsedništva kluba, Vučić je izabran 27. januara, uz Aleksandra Jokića i Ognjena Oliverića. Mandat tog rukovodećeg tela traje do 12. avgusta 2016.

Takođe, među tačkama dnevnog reda bio je i sportski izveštaj za sezonu 2013/2014 koji su podnosili svi treneri u sistemu Crvene zvezde. Posle analize, Skupština je usvojila i ove izveštaje, a treneri Dejan Radonjić (seniori), Milan Gurović (razvojni tim – FMP), Slobodan Klipa (juniori), Aleksandar Glišić (kadeti), Milovan Bulatović (pionir) dobili su podršku pa će i sledeće sezone predvoditi svoje timove.

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić najavio je takav potez svog brata 18. juna.

"Nekada nije bio problem da braća Mirko i Draško Petrović, inače vrlo vredni ljudi, budu u državnom aparatu. Moj brat je obrazovan čovek, završio je Ekonomski fakultet sa prosekom devet, a nekima smeta čak što je član uprave KK Crvena zvezda, u kojem ne prima platu, ne uzima ništa".

"Ali, evo da vas obavestim da će on na kraju sezone podneti ostavku. Toliko o toj priči o željama velike vlasti. On mnogo voli Crvenu zvezdu, borio se za nju na najčasniji mogući način i tako će da je i napusti, jer je očigledno da ne sme da bude nigde, jer je moj brat", izjavio je on tada za "Alo".
Andrej Vučić neretko je bio na udaru kritike trenera Partizana Duška Vujoševića, koji ga je optuživao da je, koristeći uticaj svog brata, obezbeđivao novac za klub od sponzora i privatnih firmi.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC