• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Iličević "preslikao" logo Bundeslige

Autor mondo.ba

Prva utakmica 10. kola Bundeslige nije donijela pretjerano zanimljiv fudbal, ali jeste interesantan potez hrvatskog internacionalca Ive Iličića.

Otkako je 2008. godine trijumfovao u "Cvajti" i izborio istorijski plasman u najviši rang njemačkog fudbala, Hofenhajm je bio stabilan bundesligaš. Osim sezone 2012/13, kada je opstanak izboren poslije baraža.

Ipak, čini se da je tim sa "Rajn Nekar Arene" sada u velikoj krizi i predstoji mu grčevita borba za opstanak.

Ekipa Markusa Gizdola u prvih devet kola upisala je samo jedan trijumf, i to u gostima protiv trenutno posljednjeplasiranog Augzburga, što je najslabiji start u kratkotrajnoj istoriji ovog kluba u Bundesligi. Ništa nije bilo bolje ni u današnjem meču protiv tima iz Hamburga.

U prvoj utakmici 10. kola Hofenhajm je na svom stadionu ugostio HSV, ekipu protiv koje je u posljednja četiri kola osvojio 10 od mogućih 12 bodova, ali su gosti iz Hamburga konačno prekinuli crnu seriju.

HOFENHAJM - HSV 0:1 (0:0)

Gosti su u prvom dijelu prvog poluvremena bili bolja ekipa na terenu, konstantno prijetili, imali nekoliko veoma dobrih prilika, ali je sjajni golman domaćih Oliver Bauman sve branio.

Nakon tridesetak minuta terenske inicijative fudbalera HSV-a, probudili su se domaći igrači. Ipak, nije to bilo dovoljno da gledaoci vide golove u prvom dijelu meča.

Hrvatski internacionalac Ivo Iličević pobrinuo se da današnja utakmica ostane upamćena bar po nečemu. Okom kamere "uhvaćen" je u interesantnoj pozi, koja neodoljivo podsjeća na logo Bundeslige.

Najopasniji po gol Hofenhajma bio je Mihael Gregorič. Mladi austrijski reprezentativac u prvom poluvremenu imao je dvije dobre prilike, na početku nastavka još jednu, ali bezuspješni su bili svi njegovi pokušaji.

Poprilično borben, ali fudbal bez izrazitih prilika viđen je i u drugom poluvremenu. Tek povremene poluprilike na obje strane nisu donijele ništa više od uzdaha na tribinama.

Mogao je Džeremi Toljan biti heroj i donijeti velika tri boda Hofenhajmu u 86. minutu. Napravio je pravi slalom kroz odbranu HSV-a, šutirao, ali je iskusni Rene Adler odličnom intervencijom sačuvao svoju mrežu.

ISKLJUČEN BIČAKČIĆ

Reprezentativac BiH i član Hofenhajma Ervin Bičakčić u 11. minutu zaradio je javnu opomenu zbog neopreznog starta, a nešto slično ponovio je na isteku 67. minuta, kada je startovao na Svena Šiploka, pa mu je sudija Danijel Zibert opravdano pokazao put u svlačionicu.

A onda, već u sljedećem napadu, veliko slavlje za 3.000 gostujućih navijača, koji su prevalili 500 kilometara dug put iz Hamburga. Odličan dupli pas odigrali su Gregorič i Nikolaj Miler, lopta je nakon prograovanja Svena Šiploka stigla na lijevu stranu do usamljenog Pjera-Mišela Lasoge kojem nije bilo teško da sprovede loptu u praznu mrežu i donese tri boda gostima.

Hofenhajm tako, ni nakon pet domaćih utakmica ove sezone, nije uspio da obraduje svoje navijače, čime ostaje jedan od glavnih kandidata za selidbu u niži rang.

BUNDESLIGA - 10. KOLO:

Hofenhajm - HSV 0:1 (0:0)
/Lasoga 88/

U subotu:

Bajern Minhen - Keln (15:30)
Bajer Leverkuzen - Štutgart
Hanover - Ajntraht Frankfurt
Majnc - Verder
Darmštat - Volfzburg
Ingolštat - Herta (18:30)

U nedjelju:

Borusija Dortmund - Augzburg (15:30)
Borusija Menhengladbah - Šalke (17:30)

TABELA: Bajern Minhen 27, Borusija Dortmund 20, Šalke 19, Volfzburg 15, Herta 14, Keln 14, Bajer Leverkuzen 14, Ingolštat 14, HSV (+1) 14, Darmštat 13, Borusija Menhengladbah 12, Majnc 12, Ajntraht Frankfurt 9, Hanover 8, Štutgart 7, Verder 7, Hofenhajm (+1) 6, Augzburg 5.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC