Banjaluka: Vjetar oduvao balon, rušio drveće...

U nevremenu koje je pogodilo Banjaluku uništen sportski balon u naselju Šargovac. Vjetar u Banjaluci rušio drveće na automobile, krovove...

0
A- A A+

Jak vjetar koji duva na području Banjaluke nanio je veliku štetu Fudbalskom klubu Budućnost čiji sportski balon je gotovo potpuno uništen.

Vjetar rušio drveće na automobile

U Banjaluci je u poslijepodnevnim časovima zaduvao olujni vjetar, koji je nosio sve pred sobom. U banjalučkom naselju Rosulje vjetar je oborio drvo koje se srušilo na parkirani bmw. Kod Ekonomskog fakulteta vjetar je iščupao drvo iz korijena, a srušio se i dio krovne konstrukcije na Pravnom fakultetu. Meteorolozi su ranije danas uključili narandžasti meteoalarm upozoravajući na moguće udare vjetra jače od 80 km na čas.

Balon koji koristi prva ekipa ali i 50 djece u mlađim selekcijama kluba, te rekreativci, ostao je bez krova, a uništena je bočna cerada i izolacija.

"Cerada je pocijepana skroz, otišla nam je izolacija, krova nema i sada će i ono što je ostalo čitavo pokisnuti. Konstrukcija je u redu, ali ko zna šta će do sutra biti", rekao je za MONDO sekretar FK Budućnost Miroslav Zorić.

FK Budućnost takmiči se u Regionalnoj ligi RS (Zapad), odnosno trećem rangu takmičenja u RS.

Pogledajte FOTO GALERIJU, uz napomenu da su fotografije lošijeg kvaliteta zbog loših vremenskih prilika i opreme koja je korištena za fotografisanje.

Ostale vijesti

Mondo izdvojeno