• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Inter (samo) prekinuo seriju Rome

Autor mondo.ba

Inter prekinuo niz pobjeda Rome, ali nije uspio da savlada "vučicu" iako je vodio do šest minuta prije kraja utakmice.

Subotnji derbi 30. kola Serije A završen je bez pobjednika, na stadionu Olimpiko u Rimu:

Roma – Inter 1:1

Iako su „neroauzuri“ prekinuli niz od osam uzastopnih pobjeda „Vučice“ i izbjegli svojevrsnu eliminaciju iz trke za treće mjesto na tabeli koje vodi u Lige šampiona, Inter će imati za čim da žali.

Ekipa Roberta Manćinija vodila je golom Perišića do 86. minuta, a onda je Naingolan spretnim pogotkom spasio Romu blamaže na Olimpiku.

Nije Inter igrao sjajno, kao ni Roma, ali je kontrolisao meč, doduše zahvaljujući raspoloženom čuvaru mreže Samiru Handanoviću.

Adem Ljaljić igrao je od prvog minuta, a u 24. minutu bio je u dobroj prilici, međutim šutirao je pravo u Šćešnog.

Roma je uzvratila kontranapadom u 32. minutu, ali je Naingolan poslije dobrog trka bio pomalo sebičan i odlučio da sve sam završi, pa je na kraju njegov pokušaj izblokiran.

Odmah u sljedećem napadu, Inter je mogao do vođstva, ali je neprecizan bio Brozović.

Posljednju dobru priliku u prvom poluvremenu imao je El Šaravi, koji nije mnogo razmišljao i poslije jedne odbijene lopte odmah je uhvatio volej, međutim Handanović je dobro reagovao i spasio svoj gol.

Inter je poveo u 53. Minutu, poslije greške Manolasa koji je izgubio loptu na 30-ak metara od gola, a ona je došla do vrlo raspoloženog Perišića koji pogađa suprotan ugao za 1:0.

U drugom poluvremenu priliku je dobio i bh. reprezentativac Edin Džeko, koji je u 69. Minutu mogao da se proslavi, i to dva puta. Prvo je dobro šutirao glavom poslije akcije sa Florencijem, međutim Handanović još jednom brani.

Domaći navijači nisu imali šta da mu zamjere u toj situaciji, međutim, tridesetak sekundi kasnije, Džeko je ispunio svoju kvotu promašaja. Dobio je dobru loptu u šesnaestercu, na desnoj strani, a onda umjesto da loptu plasira, opalio iz sve snage – daleko preko gola!

Trener Intera Roberto Manćini na ovom meču Nagatoma je postavio na lijevi bok sa zadatkom da markira Salaha i on je to odlično radio, sve do 81. minuta kada se Salah našao u odličnoj prilici, ali se ponovo ispriječio Handanović.

Japanac se ipak iskupio nešto kasnije kada je sa gol linije izbio loptu i spriječio čist pogodak.

Odbrana Intera ipak nije izdržala, a Handanović je loptu konano izvadio iz mreže u 84. minutu. Džeko je pokušao da šutira, ali nije najbolje zahvatio loptu, međutim, ona je došla do Naingolana, koji je u padu šutirao i poslao loptu u mrežu – 1:1.

Roma je ovim pogotkom izbjegla dvostruki poraz 1:0 od Intera ove sezone, a bio bi to prvi put od sezone 1991/92 da Roma nije zabila gol Interu u dva prvenstvena meča. Sačuvala je "vučica" niz nepobjedivosti na Olimpiku u duelima sa Interom, posljednji put ekipa iz Milana slavila je u oktobru 2008. godine. Rezultat je tada glasio 4:0, dva puta mrežu je tresao Ibrahimović, a u listu strelaca upisao se i Dejan Stanković.

Stanje na tabeli se poslije večerašnjeg remijea nije promijenilo, Roma je i dalje treća, a Inter četvrti, s tim da Fiorentina pobjedom u nedjelju nad Frozinoneom može prestići neroazure.

U preostalom meču 30. kola igranom u subotu Empoli i palermo su remizirali bez golova.

Serija A, 30. kolo

Empoli – Palermo 0:0

Roma – Inter 1:1 (0:0)

/Perišić 53- Naingolan 84/

Nedjelja

Atalanta - Bolonja (12.30)

Frozinone – Fiorentina (15.00)

Sampdorija – Kjevo

Sasuolo – Udineze

Torino – Juventus

Verona – Karpi

Napoli - Đenova (18.00)

Milan – Lacio (20.45)

Tabela: Juvenut 67, Napoli 64, Roma (+1) 60, Inter (+1) 55, Fiorentina 54, Milan 48, Sasuolo 44, Lacio 41, Bolonja 36, Empoli (+1) 36, Kjevo 35, Đenova 34, Torino 33, Sampdorija 32, Atalanta 30, Udineze 30, Palermo (+1) 28, Frozinone 26, Karpi 25, Verona 19

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC