• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ikardi - gospodar šesnaesterca!

Autor mondo.rs

Porazom u duelu sa Interom, Napolitanci su sebi zakomplikovali borbu za drugu poziciju, koja naredne sezone vodi direktno u evropsku elitu. Petnaesti ovosezonski gol Maura Ikardija.

Petnaest golova, svih petnaest iz kaznenog prostora!

To je učinak Maura Ikardija ove sezone u italijanskom prvenstvu. Ubojiti Argentinac u 101. meču u dresu Intera upisao je gol i asistenciju, u derbiju 33. kola protiv Napolija, koji je tim iz Milana riješio u svoju korist rezultatom 2:0.

INTER - NAPOLI 2:0 (2:0)

"Nerazuri" su do prednosti došli već u 4. minutu. Gari Medel poslao je loptu Ikardiju, koji je rutinski savladao Pepea Rejnu.



Možda je kapiten domaćih za nekoliko centimetara bio u ofsajd poziciji, ali to nije vidio glavni sudija Đanluka Roki, pa je priznao pogodak.

Odličnu priliku Napoli je imao u 30. minutu, kada je iz daljine odapeo Alan, ali je Samir Handanovič još jednog potvrdio golmanski kvalitet.

Uzvratio je Stevan Jovetić osam minuta kasnije, ali je Rejna bio na mjestu, da bi nedugo zatim pokušao i Ivan Perišić. Međutim, bio je neprecizan. Bio je to nagovještaj drugog gola, u finišu prvog poluvremena.

Ikardi se ovaj put našao u ulozi asistenta, za hrvatskog reprezentativca Marcela Brozovića, koji je sjajnim udarcem prebacio nemoćnog Rejnu za velikih 2:0.

Nastavak je donio obostrano otvorenu igru. Smjenjivale su se prilika na obje strane u prvih dvadesetak minuta, a onda je uslijedilo zatišje. Kao da su se domaći zadovoljili sa dva gola prednosti, dok gosti nisu mogli da zaprijete i dođu bar do utješnog gola.

Napolitanci su, za razliku od prošlog meča kada su na svom terenu porazili posljedenjeplasiranu Veronu 3:0, odigrali veoma loše u napadu bez suspendovanog Gonzala Iguaina, kojem je kazna smanjena sa četiri na tri meča, pa će imati pravo da nastupi u duelu sa "vučicom" narednog vikenda.

U prvim mečevima 33. kola, ranije danas Torino je slavio u Bolonji golom u sudijskoj nadoknadi, dok je Karpi protiv Đenove došao do vrijednih bodova u borbi za očuvanje trenutnog statusa.

Porazom od Intera, Napoli je došao u veoma nezgodan položaj, s obzirom da je razlika u odnosu na trećeplasiranu Romu svega šest bodova i u slučaju da Rimljani sutra trijumfuju protiv Atalante, doći će u poziciju da sljedećeg vikenda direktno na "Olimpiku" odlučuju o direktnom putniku u Ligu šampiona.

S druge strane, i Inter se sada uključio u borbu za prve tri pozicije i nije nemoguće da tim Roberta Manćinija i uspije u svojim namjerama i iskoristi katastrofalnu formu Napolija van "San Paola" u posljednje vrijeme (četiri boda od mogućih 15 u zadnjih pet mečeva).

SERIJA A - 33. KOLO

Bolonja - Torino 0:1 (0:0)
/Beloti 90+3/

Karpi - Đenova 4:1 (2:1)
/Di Gaudio 45+4, Lolo 45+5, Pašuti 49, Sabeli 86 - Pavoleti 34/

Inter - Napoli 2:0 (2:0)
/Ikardi 4, Brozović 44/

U nedjelju:

Atalanta - Roma (12:30)
Udineze - Kjevo (15:00)
Verona - Frozinone
Juventus - Palermo
Fiorentina - Sasuolo
Lacio - Empoli (18:00)
Sampdorija - Milan (20:45)

TABELA: Juventus 76, Napoli (+1) 70, Roma 64, Inter (+1) 61, Fiorentina 56, Milan 49, Sasuolo 48, Lacio 45, Kjevo 44, Torino (+1) 42, Đenova (+1) 40, Empoli 39, Bolonja (+1) 37, Atalanta 36, Sampdorija 36, Udineze 34, Karpi (+1) 31, Palermo 28, Frozinone 27, Verona 22.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC