• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Goleada u Bergamu, Toti spasio "vučicu"

Autor mondo.ba

Fudbaleri Rome remizirali su na gostovanju Atalanti 3:3 iako su sredinom prvog poluvremena vodili 2:0. Izjednačujući gol za "vučicu“ postigao Frančesko Toti.

Roma je propustila priliku da se približi drugoplasiranom Napoliju na samo tri boda.

Umjesto toga ekipa Lučijana Spaletija remizirala je u gostima kod Atalante 3:3 u prvom nedjeljnom meču 33. kola Serije A.

U ekipi Rome nije bilo Miralema Pjanića, dok su šansu dobili Edin Džeko i Ervin Zukanović, međutim ovo nije bio njihov dan.

Džeko se ispromašivao, a Zukanović bio prilično loš u odbrani, pa je i zamijenjen, a „vučica“ je na kraju od vođstva 2:0 stigla do zaostatka 2:3, da bi na kraju izvukla remi 3:3, i to uz mnogo sreće..

Publika u Bergamu gledala je odličnu utakmicu, posebnu u prvom poluvremenu, u kojem su pala četiri gola. Mreže su mirovale do 23. minute, a onda su u narednih 14 minut pala četiri gola.

Povele je Roma golom Dinjea u 23. minutu, poslije odlične akcije Francuza sa saigračima i prizemnog šuta u suprotan ugao.

Atalanta Roma
Izvor: YouTube

Na 2:0 povisio je Naingolan četiri minute kasnije. Džeko je počeo akciju i proslijedio loptu do Salaha koji je asistirao za Naingolana.

Atalanta, koje nije još teoretski obezbijedila opstanak, brzo je uzvratila. Gomez je povukao po lijevoj strani i ubacio, a Borijelo dirao loptu tek toliko da ju namjesti D'Alesandru za smanjenje vođstva na 2:1.

Već u 37. minutu na semaforu je stajalo 2:2. Izjednačenje plavo-crnima donio je nekadašnji igrač „vučice“ Marko Borijelo, pogotkom glavom poslije ubacivanja Gomeza.

Tribine stadiona Atleti Azuri u Bergamu proključale na početku drugog poluvremena kada je Borijelo postigao svoj drugi gol, poslije još jednog ubacivanja Gomeza i loše reakcije Ervina Zukanovića. Štoper Rome i reprezentacije BiH oklijevao je i dozvolio Borijelu da prvi stigne do lopte, a to je bila tek jedna u nizu njegovirh grešaka na ovom meču, pa ga je Spaleti vrlo brzo zamijenio.

Atalanta je poslije imala mini ofanzivu, međutim Borijelo dva puta nije bio precizan u stopostotnim prilikama i Roma je ostala u igri.

Loš dan imao je i Edin Džeko koji je u nekoliko navrata promašivao nemoguće. Najmanje tri zicera promašio je bh. napadač na ovom meču, a neki od njih ući će u izbor za promašaj sezone.


Ono štp nije uspjelo Džeki, pa i Salahu, uspjelo je Frančesku Totiju.

„Princ Rima“ ušao je u igru u 78. minutu, a sedam minuta kasnije donio je svom timu jedan bod. U gužvi u šesnaestercu Atalante promašivali su redom fudbaleri u bijelim dresovima, a onda je lopta došla do Totija, koji je raspalio i zatresao mrežu za 3:3.

Roma do kraja meča nije uspjela da stigne do novog preokreta i meč je završen podjelom bodova, možda i najpravednije.

SERIJA A - 33. KOLO

Atalanta - Roma 3:3 (2:2)

/D’Alesandro 33, Borijelo 37, 50 - Dinje 23, Naingolan 27, Toti 85/


Udineze - Kjevo (15:00)
Verona - Frozinone
Juventus - Palermo
Fiorentina - Sasuolo
Lacio - Empoli (18:00)
Sampdorija - Milan (20:45)

Odigrano u subotu

Bolonja - Torino 0:1 (0:0)
/Beloti 90+3/

Karpi - Đenova 4:1 (2:1)
/Di Gaudio 45+4, Lolo 45+5, Pašuti 49, Sabeli 86 - Pavoleti 34/

Inter - Napoli 2:0 (2:0)
/Ikardi 4, Brozović 44/

TABELA: Juventus 76, Napoli (+1) 70, Roma (+1) 65, Inter (+1) 61, Fiorentina 56, Milan 49, Sasuolo 48, Lacio 45, Kjevo 44, Torino (+1) 42, Đenova (+1) 40, Empoli 39, Bolonja (+1) 37, Atalanta (+1) 37, Sampdorija 36, Udineze 34, Karpi (+1) 31, Palermo 28, Frozinone 27, Verona 22.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC