• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Parma se vraća!

Autor mondo.ba

Ekspresno osvojena titula u Seriji D, odnosno izboren viši rang, nakon prošlogodišnjeg ispadanja iz najjače italijanske ligu u četvrti rang takmičenja, vraćaju nadu da Parma za par godina može u Seriju A.

Na krilima više od 10.000 svojih navijača na "Enio Tardiniju", Parma je trijumfom protiv Delta Kalča Roviga 2:1 ispunila cilj i osvajanjem titule u Seriji D (četvrta liga) polako, ali sigurno krenula ka mjestu koje joj pripada - Seriji A.

Do pehara je stigla impresivno - sa 24 pobjede i deset remija, bez poraza, kao jedina ekipa u četiri najviša ranga na "čizmi" koja tokom sezone nije napustila teren pognute glave.

Nakon prošlogodišnjeg ispadanja iz najjače italijanske lige, mnogi su sumnjali da će nekadašnje "mljekadžije" uspjeti da se oporave od tog šoka.

Ipak, plan je napravljen, a prva od tri stepenice uspješno je preskočena.

Sa trenerom Luiđijem Apolonijem, nekada legendardnim fudbalerom koji je za Parmu odigrao više od 300 mečeva, potvrđena je dominacija.

Četiri kola prije kraja, Parma je i teoretski obezbijedila titulu u Seriji D i od naredne sezone igraće u tzv. Legi Pro (Serija C), trećem rangu italijanskog fudbala.


SSD Parma Kalčo 1913, kako je danas zvaničan naziv kluba, harala je Italijom devedesetih godina prošlog vijeka, tri puta osvajala Kup Italije, jednom Superkup, a u prvenstvo 1997. godine bila druga iza Juventusa.

Bila je to strašna generacija sa Karlom Ančelotijem na klupi, Đanluiđijem Bufonom na golu, te Ernanom Krespom, Fabiom Kanavarom, Lilijanom Tiramom, Dinom Bađom, Enrikom Kjezom, Fabriciom Mikolijem, Nestorom Sensinijem…

Dva puta je Parma bila osvajač Kupa UEFA, te po jednom Kupa pobjednika kupova i evropskog Superkupa.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC