• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda se zaletela, BATE odbio i pogodio - remi!

Autor mondo.rs

Crvena zvezda remizirala u prvom meču grupne faze Lige Evrope protiv BATE Borisova. Crveno-beli poveli pogotkom Nemanje Radonjića u 54. dok su gosti do boda stigli preko Signjeviča u 72. minuta.

 Zvezda se zaletela, BATE odbio i pogodio - remi! Izvor: MONDO/JOVAN TERZIĆ

Bod na premijeri!

Crvena zvezda je posle deset godina igrala meč u grupnoj fazi Lige Evrope i u 1. kolu osvojila je bod protiv BATE Borisova. Domaći tim poveo je preko Nemanje Radonjića u 54. minutu, da bi gosti došli do izjednačenja u 72. preko Signjeviča.

Crveno-beli su imali sjajan period igre početkom drugog poluvremena kada su u "talasima" napadali gol beloruskog šampiona, ali je u mreži završila samo jedna lopta.

BATE se nakon toga stabilizovao i nakon pogođene stative, a u prvom poluvremenu su imali i prečku, uspeo je da postigne gol vredan remija, pošto u drugom "talasu" napada Crvene zvezde nisu bili precizni Kanga, Boaći i drugi.

Sve u svemu Zvezda je mogla i do punog plena u ovom meču, ali neće biti nezadovljni ni igrači, a ni 40,285 gledalaca na "Rajku Mitiću".

CRVENA ZVEZDA - BATE BORISOV 1:1 (0:0)

Uskoro opširnije...

Crvena zvezda posle deset godina igra meč u grupnoj fazi Lige Evrope!

Fenomenalne kvalifikacije za "masovnije" evropsko takmičenje nisu bile nimalo lake po vicešampiona naše zemlje, pošto su na putu do ove faze morali da "izbace" ekipe koje su prethodnih godina daleko bolje uspehe beležile na "velikoj sceni" i koje imaju daleko bolji koeficijent.

Igrači Vladana Milojevića su nakon Irtiša i Florijane uspeli da eliminišu i Spartu Prag i Krasnodar, pa će u grupnoj fazi LE igrati protiv Arsenala, Kelna i BATE Borisova, večerašnjeg rivala.

Zvezda se sa reprezentativne pauze, koja joj je zbog umora veoma dobro došla, vratila pobedom i savladala Javor (2:0), a Vladan Milojević je sačuvao svežinu pojedinih igrača za večerašnji duel na "Rajku Mitiću", koji je "okupan" novom travom, što bi trebalo da bude pozitivna stvar za njegove fudbalere.

BATE Borisov je beloruski šampion koji je prethodnih godina često nastupao u grupnim fazama najvećih takmičenjima pod okriljem UEFA, ali koji je definitivno rival po meri.

Ostanite uz MONDO, naš reporter je na stadionu i čekaju vas fotografije, video-snimci, dešavanja sa tribina, terena, izjave i još mnogo toga... Takođe, meč možete pratiti na TV Arena Sport.

ZVEZDA: Borjan - Stojković, Le Talek, Savić, Rodić - Donald, Krstičić (od 89. Krstičić), Radonjić (od 71. Rikardinjo), Kanga, Srnić (od 77. Pešić) - Boaći. 

Klupa: Kahriman, Frimpong, Gobeljić, Milijaš, Adžić, Rikardinjo i Pešić. 

BATE: Šerbitski - Rios, Gaidučik, Milunović, Poljakov - Dragun, Volodko (od 60. Signevič), Stasevič (od 82. Volodko), Ivanić, Gordejčuk - Rodionov (od 74. Baga).

Klupa: Veremko, Jablonski, Berezkin, Signjevič, Tuominen, Baga i Volodko.

Meč sudi Jevgen Aranovski iz Ukrajine.

IZ MINUTA U MINUT:

90+5' - KRAJ!

90+4' -
Velika gužva, krenula je Zvezda po sva tri boda, ali sve blokiraju igrači gostiju. Dve kontre sprečava Filip Stojković odličnim startovima.

90+2' -
Faul nad Milijašem na ivici kaznenog, Kanga dobija žuti jer je požurio, pa onda pogađa prvog igrača koji je čekao loptu.

90' -
Pet minuta nadoknade.

89' -
Nenad Milijaš na terenu umesto Krstičića.

81' - "Petlja" Zvezda nakon lošeg ispucavanja Šerbitskog, ali samo korner iz koga dobra šansa za Pešića. Dugo van terena izlazi Stasevič...

77' - Aleksandar Pešić na terenu umesto Srnića, da vidimo da li je opet zlatna rezerva.

72' - GOL! BATE JE IZJEDNAČIO! 1:1! SIGNJEVIČ!

Rezervista gostiju uspeva da postigne gol sa druge stative. Savršen centaršut Mirka Ivanića koji je preleteo sve, a da nevolja bude veća povredio je prst i Milan Borjan. Nastavlja meč.

71' -
Rikardinjo na terenu umesto strelca Nemanje Radonjića.

68' - Gledamo sjajnu utakmicu za sada i pravo je čudo kako smo videli samo jedan gol. Dugo je i dugo vukao Kanga loptu i onda šutirao sa ivice kaznenog, malo pored stative. Na stadionu je 40.284 gledalaca.

65' - Stativa!

Preti BATE ozbiljno u ovim trenucima, Gordejčuk izbija pred Borjana, šutira jako i u stativu. Drugi put u ovom meču pogađaju okvir gola gosti...

63' - Velika šansa za BATE!

Išla je lopta u prostor za Gordejčuka, izbio ju je Rodić, ali pošto je Borjan izašao i ostavio gol prazan, imao je veliku šansu tamo Stasevič. Šutira pored gola.

60' - Radonjić, pa Kanga!

Kakva tri minuta Zvezde, prošao je kao brzi voz Nemanja Radonjić po levoj strani, ali je šutirao pravo u Šerbitskog, a potom i Kanga dobija loptu i šutira jako, malo preko gola.


59' - Umalo 2:0!

Duga lopta za Boaćija koji je zadržao loptu, vratio je Kangi, da bi mu ovaj ponovo gurnuo loptu u prostor, a iako je napadač iz Gane dao dobar pas Srniću - ovaj ne uspeva da zahvati loptu kako je hteo.

56' -
Ivanić pred golom, brani Borjan.

54' - GOOOOOOOOL! RADONJIĆ! VODI ZVEZDA!

Zvezda je bila strpljiva i Zvezda vodi na "Rajku Mitiću"!

Slavoljub Srnić je odlično prošao po desnoj strani i poslao odličnu loptu koja je išla između štopera protivnika i golmana, niko nije bio dovoljno blizu da je odmah izbaci ili uhvati, da bi na kraju ona dočekala Nemanju Radonjića.

Zvezdin najaktivniji igrač ove večeri je zakucava u mrežu.


1-0 Nemanja Radonjić Goal FK Crvena Zvezda 1-0...by milena-georgieva1

49' -
Stojković "maltretira" Poljakova čitavo veče, a nakon novog pokušaja prodora - ruka u lice. Zakasnela odluka sudije, ali pomoćnik mu signalizira faul. Bez kartona, ali prethodno ga je dobio Nemanja Milunović.

46' -
Nastavak kreće opasnim napadom Zvezde koji je pokušao da reši Boaći, ali pogađa protivnika u leđa, da bi nakon toga slabo reagovao Radonjić.

45' - Kraj poluvremena šansom za BATE. Promašio je Le Talek loptu, namučio se Borjan da stigne do nje pre Rodionova, ali je uspeo iz dva navrata. Gosti bolji u prvih 15 minuta, u nastavku je Zvezda uspostavila kontrolu i bila kvalitetnija pred golom protivnika.

Izvor: MN PRESS


41' - Boaći!

Zvezda sve bolja kako vreme teče, sada dobar pas u dubinu za Boaćija, a on u svom stilu uspeva da šutira uz igrača pored sebe, brani to Šerbitski. Minut kasnije opet u šansi napadač iz Gane, ali je promašio loptu posle dobrog pasa Filipa Stojkovića sa desne strane, doduše malo iza leđa mu je išla lopta.

38' - Radonjić!

E, ovo je već dobar šut...

Okuražio se Zvezdin krilni napadač na šuteve, gađao je dva puta iskosa sa leve strane, bio veoma neprecizan, a sada su centimetri odlučivali.

32' -
Radonjić ponovo šutira, takođe iskosa i van šesnaesterca, ali loše.

30' -
Period igre u kom je Zvezda prisutnija na protivničkoj polovini nego obrnuto, ali malo toga se desilo iz tog poseda. Stojković je u dva navrata prošao po desnoj strani odakle nije poslao dobre lopte, dok je udarac oprobao i Gelor Kanga. Šut i Ričmonda Boaćija, nakon dobrog pasa Krstičića u prostor, ali ide to pored gola iz nemoguće situacije.

24' - Radonjić... Baš loše!

Ne donosi najbolje odluke od početka meča ovaj krilni fudbaler, pošto je ranije izgubio loptu koja se završila pogođenom prečkom za goste, da bi sada u dobroj kontru za Zvezdu, koja je doduše usporena po prijemu lopte Boaćija, odlučio da šutirao iskosa sa leve strane i nije bio ni blizu. 


18' -
Gordejčuk sa desnog krila u sredinu, pa šut - brani Borjan.

18' -
Nepotreban žuti karton za Rodića, nervoza i prigovori na početku.

14' - Žuti karton za Savića

Dok je na jednom delu terena Zvezda tražila faul na Krstičiću - žuti karton na drugoj strani. Ramenom je u lice udario Savić napadača Rodijonova i zaustavio ga u kontri.

11' - PREČKA! POGAĐA JE BATE!

Kakva kontra nakon izgubljene lopte Radonjića, odlično su prošli po desnoj strani, ispao je Damijen le Talek, a povratnu loptu, i to odličnu, u prečku lansira Mirko Ivanić. Mnogo sreće za Zvezdu u ovoj situaciji.

8' - Opasnost pred golom Zvezde!

Gužva nakon slabe intervencije nakon kornera, pokušavali su igrači da izbace loptu, da bi sudija prekinuo igru zbog ofsajda.

6' -
Probija Stojković po desnoj strani nakon dobrog pasa Srnića, pa oštra lopta za Boaćija koju izbacuje Nemanja Milunović. Šutira i Krstičić nakon kratko izvedenog kornera, bez problema za Šerbitskog.

5' -
Boaći iz okreta, nakon kontakta - brani golman gostiju!

1' - Meč je počeo, negde između 40 do 45 hiljada navijača na tribinama!

- Još malo do početka...

Izvor: MONDO/JOVAN TERZIĆ


- Meč između Arsenala i Kelna, koji su protivnici Crvene zvezde u grupi H, odložen je zbog problema na ulazima na "Emirejts" koji su napraviji gosti -opširnije OVDE!

- Navijači pristižu...


- Lepo vreme u Beogradu, oko 23 stepena Celzijusa.

- Na beogradskim ulicama mirno, ali se na stadionu Rajko Mitić očekuje fešta od 21.05.

Definitivno više nije kao nekada, kada su na dan evropskih utakmica Crvene zvezde već od jutarnjih sati kafići u centru Beograda bili ispunjeni ljudima sa crveno-belim obeležjima, a kolone se slivale od železničke i autobuske stanice prema Autokomandi i "Marakani".

Danas, 10 godina od prethodnog učešća crveno-belih u grupnoj fazi nekog međunarodnog takmičenja, slika je drugačija. Oko tri sata pre početka utakmice protiv beloruskog BATE Borisova centralne beogradske ulice su mirne, bez pesme i navijačkih obeležja.

Izvor: MN PRESS


Nema, čini se, euforije kao pre, ali to ne znači da tribine stadiona Rajko Mitić neće biti ispunjene prema očekivanjima.

U Zvezdi su najavili dolazak više od 40.000 navijača, a može se čuti da Delije po običaju spremaju koreografiju čije će slike kasnije kružiti društvenim mrežama...

Strpimo se još malo!


- Ovo je poruka trenera BATE Borisova - OVDE!

- Šta o meču kaže Branko Jovičić, fudbaler koji je do povrede bio jedan od najboljih pojedinaca Zvezde - OVDE!

- Šta se desilo pre deset godina kada je Zvezda igrala Ligu Evrope, odnosno Kup UEFA, i zbog čega ovogodišnju kampanju u ovom takmičenju ne bi trebalo isključivo procenjivati na osnovu osvojenih bodova - pročitajte naš tekst OVDE!

- Pročitajte šta je uoči meča rekao Vladan Milojević - OVDE!

- Ovo je očekivani sastav Crvene zvezde - OVDE!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC