• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ajntraht voli utakmice petkom

Autor mondo.ba

Iako su vodili na poluvremenu, fudbaleri iz Frankfurta morali su da se zadovolje bodom u Majncu, u prvom meču 10. kola Bundeslige.

Mnoge generacije Ajntrahta pokušavale su da se u Majncu dokopaju cijelog plijena, ali sve je ostajalo samo na pokušajima. Tako je bilo i večeras.

U prvom meču 10. kola Bundeslige, tim iz Frankfurta kao gost, iako je vodio na poluvremenu, morao je na kraju da se zadovolji bodom - 1:1.

MAJNC - AJNTRAHT 1:1 (0:1)

Majnc nije izgubio na prethodnih devet utakmica kod kuće protiv Ajntrahta u Bundesligi (pet pobjeda i četiri remija), dok su se ove dvije ekipe četiri puta sastajale i u "Cvajti". Majnc je slavio dva puta, uz isto toliko mečeva koji su završeni bez pobjednika.

Hrvatski stručnjak Niko Kovač bio je blizu da postane prvi trener u istoriju ovog kluba kojem je pošlo za rukom da osvoji tri boda na "Opel Areni". Dobro se njegov tim držao 71 minut, imao vođstvo, ali je ipak stadion u Majncu na kraju ostao neosvojiva tvrđava za Ajntraht.

Domaćin je poveo u 37. minutu.

Danijel Brozinski gradio je loptu u blizini korner zastavice, Marijus Vorf uspio je da ga nadmudri, oduzme mu loptu, a onda centrira u peterac domaćih. Tamo se našao Štefan Bel i u želji da presiječe pas ka Anti Rebiću, kapiten Majnca prevario je svog golmana i postigao autogol.



Nakon vodećeg gola, skoro ništa se nije dešavalo do 71. minuta. Teško je pronaći još neki bitan detalj, s obzirom da je domaćin imao terensku, ali jalovu nadmoć, dok su gosti čuvali stečenu prednost orijentišući se više na odbranu svog gola.

A onda, bukalno ni iz čega - izjednačenje.

Zakazala je odbrana Ajntrahta, Japanac Jošinori Muto asistirao je Suatu Serdaru, a "rezervista" domaćih zakucao je loptu u mrežu rivala za 1:1.

Mijat Gaćinović igrao je do 85. minuta za goste, dok su meč s klupe odgledali Luka Jović i Slobodan Medojević. U redovima Majnca Kenan Kodro odigrao je posljednja tri minuta.

Ajntraht je tako i deveti uzastopni meč petkom ostao neporažen.

Koliko je srećan ovaj dan za fudbalere Ajntrahta, pokazuje i činjenica da su na prethodnih osam mečeva koji se igraju posljednjeg radnog dana u sedmici od 20:30 ostvarili dvije pobjede i šest remija.

S druge strane, Majnc je upisao prvi ovosezonski remi pred svojim navijačima.

BUNDESLIGA - 10. KOLO:

Majnc - Ajntraht 1:1 (0:1)
/Serdar 71 - Bel 37 autogol/

U subotu:

Hofenhajm - Borusija Menhengladbah (15:30)
Šalke - Volfsburg
Bajer Leverkuzen - Keln
Hanover - Borusija Dortmund
Bajern Minhen - Lajpcig (18:30)

U nedjelju:

Verder - Augzburg (15:30)
Štutgart - Frajburg (18:00)

TABELA: Borusija Dortmund 20, Bajern Minhen 20, Lajpcig 19, Hofenhajm 16, Šalke 16, Hanover 15, Ajntraht (+1) 15, Borusija Menhengladbah 14, Bajer Leverkuzen 12, Augzburg 12, Majnc (+1) 11, Herta 10, Štutgart 10, Volfsburg 9, Frajburg 8, HSV 7, Verder 5, Keln 2.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC