• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

De Rosi u horor epizodi “Jednonogi Ibra”

Autor mondo.ba

Riječi Danijelea De Rosija jasno pokazuju koliki hendikep za Švedsku će biti neigranje Zlatana Ibrahimovića protiv Italije u baražu za SP u Rusiji.

Reprezentacije Švedske i Italije odigraće derbi baraža za Svjetsko prvenstvo 2018. u Rusiji u kojem će se još sastati Hrvatska i Grčka, Sjeverna Irska i Švajcarska, te Danska i Republika Irska.

Šveđani će Italijene ugostiti u petak na Frends Areni u Štokholmu, a ni ovog puta domaćin neće moći da računa na već duže vrijeme povrijeđenog Zlatana Ibrahimovića.

Iako je posljednji nastup za Švedsku upisao još 22. juna prošle godine napadač Mančester junajteda bio je jedna od glavnih tema na konferenciji za novinare italijanske reprezentacije pred put u Štokholm.

“Činjenica da ne igra Ibrahimović je prednost za sve koji igraju protiv njih. Iako ima 40 godina i slomljenu nogu, ne bih volio da moram igrati protiv njega. To može da bude naša prednost, sigurno je bolje što ga nema”, rekao je reprezentativac Italije Danijele De Rosi.

“Naravno, nije da su nam ostali igrači nepoznati, znamo ih jer neki igraju u Italiji, a ostali u jakim evropskim ligama”, dodao je De Rosi.

Italija je do baraža stigla kao drugoplasirana selekcija u Grupi G kvalifikacija za SP, iza Španije, a sada će pokušati da izbori svoje 19. učešće na svjetskim prvenstvima.

“Kada je za mene važno, koji sam već igrao na tri Mundijala, možete zamisliti koliko je ovo važno igračima koji nikada nisu igrali ovo takmičenje. Plasman na Svjetsko prvenstvo je nešto najvažnije. Sanb Siro će biti rasprodan, biće odlična atsmosfera in a nama je da dokažemo da pripadamo tamo. Nećemo da molimo navijače za strpljenje, moramo da dobijemo ovu utakmicu”, poručio je De Rosi, koji od 2004. godine nastupa za selekciju “azura” i koji se 2006. godine okitio titulom svjetskog prvaka.

“Jaki smo, možda bolji od Švedske, ali postoji doza straha, što je u ovom trenutku i potrebno. Fudbal je mknogo otvoreniji danas, veliki igrači ne dolaze samo iz velikih evropskih zemalja ili Brazila i Argentine. Ipak, u ovaj meč ulazimo sa mnogo samopouzdanja”, istakao je De Rosi.

BARAŽ ZA SP 2018:

četvrtak

Hrvatska - Grčka (20.45)

Sjeverna Irska - Švajcarska

petak

Švedska - Italija (20.45)

subota

Danska - R. Irska (20.45)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC