• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Benjamin Burić odveo "zmajeve" u baraž!

Autor mondo.ba

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine igraće u doigravanju za plasman na Svjetsko prvenstvo, nakon što je u Tuzli savladala Švajcarsku i osvojila prvo mjesto u grupi 6. Nevjerovatna partija golmana bh. selekcije - 20 odbrana!

Bosna i Hercegovina igraće u baražu za odlazak na Svjetsko rukometno prvenstvo!

To je epilog kvalifikacione grupe 6, u kojoj je selekcija Bilala Šumana završila na prvom mjestu, ispred Švajcarske i Estonije.

Ipak, da nije bilo sjajnog golmana Benjamina Burića, pitanje je da li bi "zmajevi" večeras stigli do trijumfa protiv Švajcaraca u tuzlanskoj dvorani "Mejdanu", koji im je osigurao prvu poziciju i plasman u doigravanje.

BOSNA I HERCEGOVINA - ŠVAJCARSKA 21:15 (11:6)

Maestralni Burić sakupio je nevjerovatnih 20 odbrana i tako pomogao svom timu da u veoma čvrstoj utakmici, sa malim brojem pogodaka, dođe do slavlja.

Tokom cijelog susreta bh. tim je vodio, a najveću prednost imao je početkom drugog poluvremena, kada je na semaforu stajalo 13:7. Nakon toga uslijedila je serija gostiju kojom su prišli na samo gol zaostatka (16:15) devet minuta prije kraja meča.

Ipak, "zmajevi" su uspjeli da odbiju nalete protivnika, u finišu "dodaju gas" i dođu do ubjedljive i zlata vrijedne pobjede.

NAJAVA MEČA:

Prva faza kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. godine u Danskoj i Njemačkoj ulazi u sam finiš, a posljednji meč u grupi 6 selekcija Bosne i Hercegovine igra protiv Švajcarske u tuzlanskoj dvorani "Mejdan" od 20 časova.

Nakon trijumfa protiv večerašnjeg rivala u gostima 24:21 prije tri dana, "zmajevima" je dovoljan i bod kako bi prošli u baraž.

Uoči posljednjeg, 4. kola, BiH i Švajcarska imaju po četiri boda, dok je na začelju Estonija, koja ima dva boda. Remi bi, dakle, "zmajevima" donio baraž, naravno i pobjeda, dok bi u slučaju poraza Švajcarska izborila doigravanje.

Pobjednici šest kvalifikacionih susreta igraće u baražu.

Pred početak susreta, prisjetite se šta je u najavi meča u intervjuu za MONDO rekao Mirsad Terzić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC