• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ima nade za "zmajeve" - delegat priznao grešku

Autor mondo.ba

Iako su Švajcarci uložili žalbu, sve je izvjesnije da ona neće uticati na konačan ishod meča u Tuzli, što znači da će rukometaši Bosne i Hercegovine najvjerovatnije igrati u baražu za Svjetsko prvenstvo.

Bosna i Hercegovina drugi put u tri dana savladala je Švajcarsku i izborila plasman u baraž za Svjetsko rukometno prvenstvo, koje će 2019. godine biti održano u Danskoj i Njemačkoj.

Ipak, slavlje "zmajeva" sinoć u Tuzli (21:15) mogla je da poremeti administrativna greška, zbog koje se rukometaš BiH Tomislav Nuić nije našao u zapisniku delegata Darka Repenšeka iz Slovenije, a nastupio je u "Mejdanu".

Nuić ne samo da je na terenu proveo nekoliko minuta, nego je uspio da postigne i pogodak, a zatim zaradi crveni karton kada su sudije uvidjele da se ne nalazi na spisku igrača.

Odmah po završetku susreta, Švajcarci su podnijeli žalbu EHF-u, ali sve je izvjesnije da ona neće uticati na konačan ishod meča.

...
Izvor: Dailymotion

Naime, delegat Repenšek priznao je svoju grešku, koji je iz zapisnika izostavio Nuića, iako ga je stručni štab "zmajeva" uredno prijavio na spisku igrača za duel sa Švajcarskom.

Tehnička greška tako ne bi trebalo da odluči o putniku u baraž, a Slovenac će zbog ovog propusta, izvjesno je, biti kažnjen od strane Evropske rukometne federacije.

Konačna odluka trebalo bi da bude poznata uskoro.

Podsjetimo, BiH je nastup u kvalifikacionoj grupi 6 okončala na prvom mjestu sa šest bodova, četiri su sakupili Švajcarci, dok su na začelju tabele ostali Estonci sa samo jednom pobjedom, upravo protiv "zmajeva" u Talinu, koja srećom nije uticala na ishod kvalifikacija.

Osim BiH, u baraž su prošli Rusija i Rumunija, dok će preostala tri učesnika biti poznata danas, nakon završetka utakmica u kvalifikacionim grupama 2, 4 i 5.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC