• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Vukovi" ne žele u "Cvajtu"

Autor mondo.ba

Volfsburg savladao Kil rezultatom 3:1 u prvom meču baraža za Bundesligu i stekao lijepu prednost pred revanš.

Kil uspio ono što nije Braunšvajg u dva meča baraža prošle godine – da postigne gol Volfsburgu, ali ne i da sačuva svoj.

"Vukovi" su nakon izjednačenja gostiju ponovo zagrizli i sa dva gola stigli do trijumfa 3:1 koji bi mogao da znači i opstanak u Bundesligi, drugi put zaredom preko baraža.

Sa dve pobjede 1:0 prošle godine eliminisan je Ajntraht Braunšvajg, a nakon još jedne neuspješne sezone Volsburg se ponovo našao u baražu, ovog puta protiv Kila.

Gosti sa sjevera Njemačke nakon promocije u „Cvajtu“ prošle godine odigrali su sjajnu sezonu i našli se u prilici da se bore za elitni rang takmičenja, iako realno nemaju ni uslove za to.

Njihov stadion prima 10.000 gledalaca, odnosno pet manje nego što je potrebno za igranje u Bundesligi, a ukoliko ipak izbore promociju moraće i da rekonstruišu ekipu, koja ukupno vrijedi oko 15 miliona evra, odnosno manje nego što je Volfsburg platio jednog Džona Bruksa prošlog ljeta.

Ta razlika u kvaliteti vidjela se i u četvrtak u prvom meču na Folksvagen areni, iako je finiš pripao ekipi iz "Cvajte“.

Domaći fudbaleri u 13. minutu odigrali su tečnu akciju koju je pogotkom sa tri metra poslije odbrane Kronholma završio Origi.

Daleko od toga da su se fudbaleri Kila predali. Naprotiv! Dreksler je napravio „dar-mar“ na poprečnoj liniji i kao na tacni poslužio Šindlera za izjednačenje u 34. minutu.

Volfsburg se brzo povratio iz ovog šoka i pet minuta prije kraja prvog dijela obezbijedio miran odlazak na odmor.

Za sve se pobrinuo Josip Brekalo, devetnaestogodišnji mladić koji je prije dvije godine stigao u Volfsburg iz zagrebačkog Dinama.

Tinejdžer koji je poslije igranja za drugi tim Volsfburga i pozajmice u Štutgartu ove sezone upisao 13 nastupa za „vukove“ u 40. minutu je snažno šutirao nakon odbijene lopte, a Kronholm je uspio samo da vrhovima prstiju dirne loptu prije nego što je odsjela pod prečku.

Ekipa Bruna Labadije na početku drugo poluvremena povisila je na 3:1 golom Malija, potom mogla i do još nekog pogotka, a onda je potpuno stala.

U finišu utakmice Kil je odigrao upravo onako kako će morati da odigra u ponedjeljak u revanšu, s tim da neće smjeti da propusti kolosalne šanse kao što je to činio ove večeri.

Nekoliko ogromnih prilika za pogodak kojim bi smanjili na mnogo podnošljivijih 3:2 imali su gosti, a prvu je propustio Muling u 72. minutu kada je šutirao tik pored desne stative. Samo tri minute kasnije Sejdel je sa 11 metara šutirao glavom pored gola, a ni tu nije bio kraj.

Dukš je u 82. minutu izbjegao ofsajd zamku, ali je promašio cijeli gol, a još više se obrukao Sejdel pet minuta prije kraja, kada je sa desetak metara opalio pored desne stative.

Čak i u četvrtom minutu sudijske nadoknade Kil je bio blizu gola, ali su se spetljali u šesnaestercu i propustili priliku da sebi olakšaju posao u revanšu.

Volfsburg je mnogo bliže opstanku nakon prve utakmice baraža za Bundesligu, u kojem su posljednjih pet godina kao pobjednici izlazili klubovi iz elitnog ranga.

Posljednji put klub iz "Cvajte" eliminisao je u baražu "davljenika" iz Bundeslige u sezoni 2011/12, kada je Fortuna Diseldorf eliminisala Hertu.

Ukoliko Kil odigra drugi meč kao završnicu večerašnje utakmice, možda bi mogao i do izjednačenja i druge uzastopne promocije.

Volfsburg – Kil 3:1 (2:1)

/Origi 13, Brekalo 40, Mali 56 – Šindler 34/

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC