• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mijat "ratovao" sam, preokreti Volfsburga i "Hofa"

Autor mondo.ba

Frankfurt je došao izjednačenja sa igračem manje nakon što je srpski internacionalac izborio penal koji je realizovao Sebastian Aler, ali je Verder u šestom minutu nadoknade došao do cijelog plijena.

Nakon dobre igre i sigurne pobjede u prvom kolu protiv Frajburga igrači Ajntrahta su protiv Verdera kod kuće u 2. kolu Bundeslige su u rukama držali jedan bod kojeg im je u šestom minutu nadoknade "ukrao" Milot Rašika.

Gosti su iskoristili "mekan" pristup Ajntrahta na početku meča i došlido vođstva da bi potom došli i do brojčane prednosti na terenu nakon što je Džetro Vilems odlučio da sam dijeli pravdu i laktom u lice udari Gebre Selasija i ode na prijevremeno tuširanje.

Domaći navijači su već prihvatili da ovo nije "ta" utakmica, ali to nije uradio Mijat Gaćinović. Srpski internacionalac nije štedio sebe, a ni golmana Jirija Pavlenku i uspio je doći do jedne "ničije" lopte i izboriti penal za svoj tim koji je u gol i bod pretvorio Sebastijan Aler.
O kakvom se duelu radilo govori i to da je golman gostiju nakon ukazivanja pomoći morao napustiti igru.

Ipak, odbrana domaćih je do kraja još jednom kapitulirala za konačnih:

AJNTRAHT - VERDER 1:2 (0:1)!

Domaći navijači su na "Švarcvald" došli u velikom stilu, dok se to ne može reći za njihove miljenike.

Fudbaleri Ajntrahta su loše ušli u meč i dozvolili protivniku da sa loptom u nogama diktira tempo igre, a to ih je koštalo u 21. minutu kada je Juja Osako odlično pronašao prostor iza zadnje linijei lijepo primirio sjajan pas Maksa Egeštajna i prizemnim udarcem savladao Kevina Trapa.

Ipak, pomoćnik je podigao zastavicu i označio ofsajd, ali je glavni sudija uz asistenciju VAR-a poništio njegovu odluku i pokazao na centar.

Do kraja prvog dijela stvari su postale još gore za domaćine pošto je Džetro Vilems nakon naguravanja sa Gebre Selasijem pored aut linije udario laktom desnog beka gostiju i zaradio direktan crveni karton.

Ali, na početku drugog dijela tim Adija Hutera je došao do ekspresnog izjednačenja.

Mijat Gaćinović je bio brži od Ludviga Augustinsona, ali i Jirija Pavlenke, i prvi dođe do lopte da bi ga potom golman gostiju oborio u kaznenom prostoru, a sudija je pokazao na bijelu tačku sa koje je bio siguran Sebastijan Aler u 49. minutu.

Brojčano jači gosti su u nastavku bili bolji tim na terenu, napadali i stvarali šanse ali bi ih završnica svaki put "izdala.

Sve do šestog minuta nadoknade.

Mladi Milot Rašika je namjestio loptu na 25 metara od gola Kevina Trapa i sjajnim udarcem iz slobodnjaka prebacio živi zid i loptu poslao uz stativu za veliko slavlje momaka u "zeleno-bijelim" dresovima.

Filip Kostić je proveo svih 90 minuta na terenu za Frankfurt i bio jedan od zapaženijih aktera u domaćem timu, dok je Mijat Gaćinović igru napustio 68. minutu. Luka Jović je meč gledao sa klupe za rezervne igrače. Miloš Veljković je odigrao cijeli meč u dresu Verdera.

Hofenhajm je kod kuće na odmor otišao sa zaostatkom od jednog gola ali je u nastavku došao do velikog preokreta protiv Frajburga, ali tužna vijest za sve navijače "Hofa" i reprezentacije BiH jeste povreda Emira Bičakčića koji je teren napustio u 19. minutu i vjerovatno će propustiti naredne mečeve protiv Sjeverne Irske i Austrije.

Vrijedi izdvojiti i preokret Volfsburga na "Baj Areni".

"Vukovi" su gol zaostatka imali od 24. minuta kada je Leon Bejli sa oko 20 metara snažnim udarcem pronašao dalji ugao.

Ipak, gosti su se do kraja meča radovali tri puta i večerašnji meč između Štutgarta i Bajerna dočekuju kao lideri na tabeli.

PAROVI 2. KOLA:

Augzburg - Borusija Menhengladbah 1:1 (1:0)
/Gregorić 12 - Plea 68/

Bajer Leverkuzen - Volfsburg 1:3 (1:1)
/Bejli 24 - Ozčan 36 ag.,Veghorst 55, Štefen 60/

Ajntraht - Verder 1:2 (0:1)
/Aler 49 pen. - Osako 21, Rašika 90+6/

Hofenhajm - Frajburg 2:1 (0:1)
/Szalai 50, 63 - Hajnc 36/

Nirnberg - Majnc 1:1 (0:1)
/Išak 48 - Mateta 25/

Štutgart - Bajern 18.30

u nedjelju

RB Lajpcig - Fortuna Diseldorf 15.30
Šalke - Herta 18.00

u petak

Hanover - Borusija Dortmund 0:0

TABELA: Volfsburg 6, Borusija D. 4,Borusija M. 4, Verder 4, Augzburg 4, Majnc 4, Bajern 3 (-1), Ajntraht 3, Herta 3 (-1), Hofenhajm 3, Hanover 2, Nirnberg 1, Fortuna 0 (-1), Šalke 0 (-1), Štutgart 0 (-1), Lajpcig 0 (-1), Bajer 0, Frajburg 0.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC