• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Empoli namučio Juve, ali tu je Kristijano Ronaldo!

Autor mondo.ba

"Bombom" u 70. minutu Kristijano Ronaldo riješio duel Juventusa protiv hrabre ekipe Empolija.

Dva lica Juventusa u samo četiri dana. Ekipa Masimilijana Alegrija u utorak je savladala Mančester junajted 1:0 održavši mu lekciju na Old Trafordu, a onda se mučila na gostovanju Empoliju u Seriji A.

„Stara Dama“ je ipak izbjegla novi remi, poslije onog u prošlom kolu protiv Đenove, zahvaljujući mejstoriji Kristijana Ronalda.

Portugalac je u 70. minutu sjajnim udarcem sa nekih 20-ak metara savladao Provedela i donio Juventusu pobjedu 2:1 protiv Empolija, poslije velikog preokreta.


Za razliku od duela sa „đavolima“ u Ligi šampiona, gdje je Juventus imao potpunu dominaciju u subotu uveče protiv Empolija odigrao je možda i najlošije poluvrijeme u sezoni, pa je i vođstvo Empolija bilo sasvim logično.

Novajlija u Seriji A dobro se branio, ali i u dobrom dijelu prvog poluvremena kontrolisao sredinu terena, zahvaljujući raspoloženom Akvi, a dobra igra domaćih krunisana u 28. minutu.

Kaputo i Krunić bili su akciji u protivničkom šesnaestercu, da bi prvi pogodio suprotan ugao Šćešnijevog gola za vođstvo 1:0.

Najbolji strijelac Empolija u Seriji B iz prošle sezone u dobroj formi je i u najvišem rangu i ovim pogotkom učvrstio se kao najbolji golgeter ekipe sa četiri postignuta pogotka.

Navijači Empolija poslije ovog poraza nemaju šta da zamjere svojim ljubimcima, ali vjerovatno hoće sudiji Đanpaolu Kalvarezeu, koji im u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena nije dosudio jedanaesterac nakoposlije igranja rukom Leonarda Bonućija u svom šesnaestercu.

Kalvareze je pogledao video snimak i odlučio da kod defanzivca Juventusa nije bilo namjere.

To je ostavilo traga na fudbalerima Empolija koji su u drugom poluvremenu bili u potpuno podređenom položaju i već nakon samo nekoliko minuta igra mogli su da izgube prednost.

U samo desetak sekundi 48. minuta utakmice dvije sjajne prilike u šesnaestercu Empolija. Prvo je golman domaćih Provedel odbranio šut leks Sandru sa samo pet metara, da bi potom Pjanić pogodio prečku, nakon što je Provedel uspio da dodirne loptu i vjerovatno spriječi pogodak.

Juventus je zasluženo stigao do pobjede, ali će se mnogo raspravljati o njegovom izjednačujućem golu.

Alžirac Ismael Benaser umjesto da izbije loptu poigravao se u svom šesnaestercu što je iskoristio Paolo Dibala da se ubaci ispred njega i lopte, a onda je Argentinac pao.

Reklo bi se vrlo „mekan“ duel, ali Kalvareze je pokazao na bijelu tačku, a Kristijano Ronaldo svojim 105. golom iz penala u karijeri izjednačio na 1:1 i pogurao svoj tim ka preokretu.

Za njega se pobrinuo sam pomenutim udarcem dvadeset minuta prije kraja i sa sedam golova izdvojio se na listi najboljih strijelaca Serije A, iza Pjateka iz Đenove koji je postigao dva gola više.

U prvom meču 10. kola odigranom u subotu Atalanta je sa 3:0 kao domaćin savladala Parmu.

SERIJA A 10. kolo:

Atalanta - Parma 3:0 (0:0)
/Galjolo 55 autogol, Palomino 72, Mansini 80/

Empoli – Juventus 1:2 (1:0)
/Kaputo 28 – Ronaldo 54 penal, 70/

Torino – Fiorentina 1:1 (1:1)
/Lafont ag. 13 - Benasi 2/

Nedjelja

Sasuolo – Bolonja 2:2 (1:1)
/Marlon 17, Boateng p. 84 - Palasio 2, Mbaje 56/

Kaljari – Kjevo (15.00)
Đenova – Udineze
SPAL – Frozinone
Milan - Sampdorija (18.00)
Napoli – Roma (20.30)

Ponedjeljak

Lacio – Inter (20.30)

TABELA: Juventus (+1) 28, Napoli 21, Inter 19, Lacio 18, Fiorentina 15, Sampdorija 15, Sasuolo 15, Roma 14, Torino 14, Đenova (-1) 13, Parma (+1) 13, Atalanta (+1) 12, Milan (-2) 12, SPAL 12, Kaljari 10, Bolonja 9, Udineze 8,  Empoli (+1) 6, Forzinone 2, Kjevo -1.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC