• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Juve miran - Napoli promašio pobjedu u Firenci

Autor mondo.ba

Napoli mnogo bolji od Fiorentine, ali kući nosi samo jedan bod.

Kada bi se u fudbalu brojale šanse umjesto golova Napoli bi sada imao šest bodova manje od Juventusa. Ipak, to nije slučaj.

Ekipa Karla Anćelotija je večeras u Firenci napravila dovoljan broj prilika da pobijedi u dvije utakmice, ali neraspoloženi "trio" u napadu je nalazio način da upropasti sve što bi im kolege iza njih pripremile.

A, i ono što bi dobro uradili, izvan gola je držao Albon Lofont.

Na stadionu "Artemio Franki" u 23. kolu Serije A: FIORENTINA - NAPOLI 0:0.

U prvom dijelu podjednako u polju, ali gosti mnogo bolji kada je riječ stvorenim šansama. I očajni kada je riječ o njihovoj realizaciji.

Da ovo nije veče napadačkog trouzbca Napolija nagovijestio je Lorenco Insinje koji je u 6. minutu susreta na povratni pas Pjotra Zjelinskog loptu sa pet metara poslao preko gola.

Potom prva velika odbrana Albana Lofonta!

Dris Mertens je perfektan centaršut Fuazija Gulama dočekao na ivici peterca, ali je Francuz odlično skratio ugao i ukrotio, istina, mlak udarac Belgijanca.

Nikola Milenković nije nastupio u dresu Fiorentine zbog parnih žutih kartona, dok je Nikola Maksimović pružio solidnu partiju i proveo svih 90 minuta na terenu u timu Karla Anćelotija.

Ubrzo, ponovo odlična prilika za Napoli. Mertens se ovaj put našao u ulozi asistenta, ali Hoze Kaljehon na drugoj stativi šalje još jednu loptu preko gola.

Tu nije bio kraj, pošto je Mertens još jednom, ovaj put unutar peterca, propustio da realizuje perfektan centaršut ponovo šutiravši u dobro postavljenog golmana Fiorentine.

"Viola" u prvom dijelu nije imala "čiste" šanse kao Napoli, ali je i te kako bila opasna, posebno Federiko Kijeza i Luis Murijel. Ipak, na odmor se otišlo bez pogodaka.

U nastavku, slična slika i nova revija promašaja gostiju. Zjelinski se u 53. minutu našao "oči u oči" sa Lafontom i sjajno šutirao, ali je mladi 20-godišnji čuvar mreže fantastičnom reakcijom izvadio loptu iz donjeg lijevog ugla.

Ubrzo nakon toga odlična kombinacija Arkadijuša Milika i Insinjea, ali ponovo odbrana domaćih izlazi kao pobjednik. Kao i u situaciji kada je Fabijan Ruiz nakon centaršuta iz kornera poslao loptu pored lijeve stative.

Ali, "meč" loptu je u drugom minutu nadoknade vremena promašio Milik. Kaljehon je na drugoj stativi pronašao poljskog centrafora, Lofont je bio savladan, ali strijelac 12 golova u Seriji A ove sezone nije uspio da pošalje loptu u gol i donese tri boda sa kojima bi Napoli mogao da izvrši pritisak na Juventus koji sad ima osam bodova više i sutra u Ređo Emiliji igra protiv Sasuola.

SERIJA A - 23. KOLO:

Fiorentina - Napoli 0:0

Parma - Inter (20.30)

odigrano u petak:

Kjevo - Roma 0:3 (0:2)
/El Šaravi 9, Džeko 18, Kolarov 51/

odigrano u četvrtak:

Lacio - Empoli 1:0 (1:0)
/Kaisedo 42 pen/

u nedjelju:

Bolonja - Đenova (12.30)
Sampdorija - Frozinone (15.00)
Atalanta - SPAL
Torino - Udineze
Sasuolo - Juventus (18.00)
Milan - Kaljari (20.30)

TABELA: Juventus 60, Napoli 52, Inter 40, Roma (+1) 38, Lacio (+1) 38, Milan 36, Atalanta 35, Sampdorija 33, Fiorentina 32, Torino 31, Sasuolo 30, Parma 29, Đenova 24, SPAL 22, Kaljari 21, Udineze 19, Empoli (+1) 18, Bolonja 17, Frozinone 13, Kjevo (+1) 9*.

*NAPOMENA Italijanska federacija kaznila je Kjevo oduzimanjem tri boda.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC