• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

De Paul "jači" od Krunića

Autor mondo.ba

Fantastičan duel u Udinama! Okršaj Rodriga de Paula i Rade Krunića zadovoljnijim ostavio domaće pristalice. Slavili su i navijači na Sardiniji.

Osam golova na dva meča Serije A u terminu od 15 časova.

Čak pet je viđeno na "Dačija areni" i to u prvom poluvremenu! Empoli je dva puta dolazio u vođstvo, ali su Rodrigo de Paul sa dva i Rolando Mandragora sa jedinom hicem donijeli veliku pobjedu "zebrama" u borbi za opstanak.

Na kraju, fantastičnih:

UDINEZE - EMPOLI 3:2 (3:2)!

Domaćini su u meč ušli sa šesnaeste pozicije na tabeli, a gosti su bili samo jedno mjesto iza njih i tu su i ostali. Iako, su mnogo bolje ušli u meč.

Već u 11. minutu momci u plavim dresovima su domaćinima "prodali" sjajnu akciju iz slobodnog udarca. Bio je to mat u tri poteza, koji je na asistenciju Rade Krunića u gol pretvorio iskusni Frančesko Kaputo.

Samo četiri minuta kasnije, poravnanje, DePaul je na ivici šesnaesterca sa lijeve strane prihvatio loptu, pružio sebi "for" i poslao "kiflu" u suprotni ugao!

Ali, Empoliju su odavno leđa pribijena uz zid pa su tri boda danas, ali i u narednim kolima, imperativ ukoliko se žele zadržati ispred Bolonje, koja je tik iza njih kao posljednji putnik u Seriju B.

Učenici Aurelija Andreacolija, koji se vratio na klupu nakon što je ranije ove sezone dobio otkaz, su igrali hrabro i do novog vođstva stigli u 24. minutu.

De Paul igra u sjajnoj formi ove sezone. Postigao je devet pogodaka i upisao pet asistencije i sve više se priča o njegovom prelasku u Milano. Zainteresovani su Inter i Milan.

Krunić je započeo akciju na lijevom krilu i odlično se ubacio u prazan prostor u kom ga je pronašao Diego Farijas, a reprezentativac BiH je u kao De Paul ranije pronašao malu mrežu.

Ali, slijedi preokret!

Kevin Lazanja je oboren u šesnaestercu, a siguran egzekutor je bio De Paul u 41. da bi Mandragora četiri minuta kasnije nakon odbijanca uhvatio poluvolej i sa 16 metara poslao loptu u mrežu!

U nastavku je bilo prilika na obje strane. Empoli je i nakon isključenja Marvina Zegelera u 63. imao i igrača više, ali ne i snage da stigne do poravnanja.

Zanimljivo je bilo i na Sardiniji gdje je Kaljari savladao SPAL.

Domaćini su do vođstvo došli nakon tri minuta igre pogotkom Paola Faraga, da bi Mirko Antenući sa "kreča" u 18. poravnao rezultat.

Pobjedu i skok na 11. mjesto Kaljariju je donio Leonardo Pavoleti u 60. svojim 11. golom u "Kalču" ove sezone. Čak osmim udarcem glavom.

SERIJA A - 31. KOLO:

Fiorentina - Frozinone 0:1 (0:0)
/Ćofani 84/

Kaljari - SPAL 2:1 (1:1)
/Farago 3, Pavoleti 60 - Antenući pen. 18/

Udineze - Empoli 3:2 (3:2)
/De Paul 15, pen. 41, Mandragora 45 - Kaputo 11, Krunić 24/

Inter - Atalanta 18.00
Lacio - Sasuolo
Napoli - Đenova 20.30
Bolonja - Kjevo

odigrano u subotu

Parma - Torino 0:0

Juventus - Milan 2:1 (0:1)
/Dibala 60 penal, Ken 84 - Pjontek 39/

Sampdorija - Roma 0:1 (0:0)
/De Rosi 75/

TABELA: Juventus 84, Napoli (-1‚) 63, Inter (-1) 56, Milan 52, Atalanta (-1) 51, Roma 51, Torino 49, Lacio (-2) 48, Sampdorija 45, Fiorentina 39, Kaljari 36, Sasuolo (-1) 35, Parma 34, Đenova (-1) 33, SPAL 32, Udineze (-1) 32, Empoli 28, Bolonja (-1) 27, Frozinone 23, Kjevo (-1) 11*.

*Napomena: Italijanska fudbalska federacija kaznila je Kjevo oduzimanjem tri boda

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC