• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"San Siro" i dalje uklet za Lacio!

Autor mondo.ba

Milan je u subotu uveče zabilježio novu prvenstvenu pobjedu nad rimskim timom na "San Siru" (1:0), gdje su "lacijali" posljednji put slavili prije tri decenije. Tuča na kraju utakmice!

Lacio je bez pobjede na "San Siru" u Seriji A još od autogola Paola Maldinija u septembru 1989. godine, nakon kojeg je uslijedilo 11 remija i 17 poraza rimskog tima.

Rimljani su 18. neuspjeh u Milanu doživjeli ove subotnje večeri i omogućili domaćinu povratak na četvrtu poziciju na tabeli, koju je na kratko držala Roma, takođe subotnjim "minimalcem" protiv Udinezea.

MILAN - LACIO 1:0 (0:0)

Ove sezone su se Lacio i Milan sreli i u polufinalu Kopa Italije, prvi dvoboj u Rimu okončan je bez golova (0:0), a revanš je zakazan u Milanu 24. aprila, kada će i pasti odluka o finalisti.

A večeras je odluka pala poslije jedanaesterca, koji je skrivio rezervista Lacija Riza Durmisi, a sa "bijele" tačke pogodio Frank Kesi za 15. pobjedu Milana ove sezone i prekid "crne serije" u posljednje četiri utakmice u kojoj je osvojen samo jedan bod.

"Rosoneri" su u prvom dijelu večerašnjeg meča imali terensku inicijativu i nekoliko dobrih prilika pred golom Lacija, ali su Rimljani, tza koje je cijelu utakmicu odigrao reprezentativac Srbije Sergej Milinković Savić, ipak propustili bolje šanse pred Pepeom Reinom.

Posebno kapiten nebesko-plavih Ćiro Imobile, koji je na početku i na kraju prvog poluvremena promašio dvije stopostotne šanse. Prvi put je fantastično reagovao španski golman, da bi u 44. minutu praktično savladao Reinu, ali se ispriječila stativa.

Ekipa Đenara Gatuza takođe je kreirala dvije-tri polušanse, prvenstveno Suso, Hakan Čalhanoglu i Kšištof Pjontek, međutim, njihovi šutevi iz izglednih situacija nisu bili precizni ili je odbranio Tomas Strakoša.

Kapiten Lacija i internacionalac iz Bosne i Hercegovine Senad Lulić zamijenjen je u 73. minutu Rizom Durmisijem.

I u nastavku je Reina bio na visini zadatka poslije prilike Romula u 65. minutu, da bi pet minuta kasnije Strakoša dobrom intervencijom uzvratio španskom kolegi odbranivši iskosa sa lijeve strane udarac Pjonteku.

Vezista Milana Čalhanoglu je potom u 76. minutu pogodio loptom u ruku Frančeska Aćerbija, a arbitar Đanluka Roki je pokazao na "bijelu tačku", ali je promijenio odluku nakon što je pogledao video snimak (VAR).

Međutim, samo minut kasnije, neviđenu glupost napravio je rezervista Lacija Durmisi, koji je brutalnim startom skrivio novi jedanaesterac, ali ovog puta Rimljanima nije pomagao VAR.

Siguran realizator sa "kreča" bio je Frank Kesi, poslavšio Strakošu u desnu, a loptu u lijevu stranu - 1:0.

Poslije penala, žestoko je protestovao trener Lacija Simone Inzagi i zaradio direktan crveni karton, a do kraja derbija Milan je uprkos vođstvu bio dosta opasniji.

Sve dileme je u sudijskoj nadoknadi mogao da razriješi Suso udarcem sa ivice kaznenog prostora, ali je odlično intervenisao Strakoša.

Ipak upisao je važnu pobjedu na putu ka plasmanu u Ligu šampiona, a istovremeno udaljio Lacio od Evrope. Nakon posljednjeg sudijskog zvižduka, uslijedila je i žestoka tuča velikog broja igrača oba tima na terenu.

SERIJA A - 32. KOLO:

SPAL - Juventus 2:1 (0:1)
/Bonifaci 49, Flokari 74 - Ken 30/

Roma - Udineze 1:0 (0:0)
/Džeko 68/

Milan - Lacio 1:0 (0:0)
/Kesi 79 pen/

u nedjelju

Torino - Kaljari 12.30
Fiorentina - Bolonja 15.00
Sampdorija - Đenova
Sasuolo - Parma
Kjevo - Napoli 18.00
Frozinone - Inter 20.30

u ponedjeljak

Atalanta - Empoli 20.30

TABELA: Juventus 84, Napoli (-1) 64, Inter (-1) 57, Milan 55, Roma 54, Atalanta (-1) 52, Torino (-1) 49, Lacio (-1) 49, Sampdorija (-1) 45, Fiorentina (-1) 39, Sasuolo (-1) 36, Kaljari (-1) 36, SPAL 35, Parma (-1) 34, Đenova (-1) 34, Udineze (-1) 32, Bolonja (-1) 30, Empoli (-1) 28, Frozinone (-1) 23, Kjevo (-1) 11*.

*Napomena: Italijanska fudbalska federacija kaznila je Kjevo oduzimanjem tri boda

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC