• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ajntraht je u polufinalu Lige Evrope!

Autor mondo.rs

U polufinale Lige Evrope prema očekivanjima plasirali su se Valensija i Čelsi. Napoli i Arsenal igrali "ružan" fudbal u kojem su se Englezi bolje snašli. Ajntraht nadoknadio 2:4 i plasirao se među četiri...

Kratak je put do Olimpijskog stadiona u Bakuu i meča za trofej u Ligi Evrope, koji će se igrati 29. maja.

U polufinalu masovnijeg UEFA takmičenja sastaće se: Arsenal - Valensija i Ajntraht - Čelsi. Prve utakmice igraju se 2. maja u Londonu i Frankfurtu, dok su revanši sedam dana kasnije na "Mestalji" i "Stamford Bridžu".

Nije bilo mnogo dileme ko će u polufinalu kada su u pitanju Čelsi i Valensija. Obe ekipe završile su rutinski posao u revanšima, "Plavci" su kod kuće pobedili Slaviju iz Praga 4:3, iako su već posle 27. minuta vodili 4:1. "Slepi miševi" su u laganom ritmu nadigrali Viljareal i posle 3:1 iz prve utakmice pred svojim navijačima slavili 2:0.

Očekivala se drama u Napulju, ali na kraju su oni koji su se opredelili da gledaju ovaj meč, a nisu navijači Arsenala, mogli samo da konstatuju da se na legendarnom "San Paolu" u četvrtak uveče igrao vrlo ružan fudbal. Tome je sigurno doprineo veoma lep gol Aleksandra Lakazeta, koji je pogodio iz "slobodnjaka" u 36. minutu i tako rešio sve dileme oko polufinaliste iz ovog dvomeča. Gol Francuza bio je jedini...

Inače, Napoli je bio totalno van ritma, a jedan od gorih na terenu Lorenco Insinje. Napadač italijanskog tima ne samo da nije uspeo da iz dve jedine prave prilike postigne gol, već je lošim potezima unosio nervozu. Vrlo teško je podneo i odluku Karla Anćelotija da ga zameni u 60. minutu. Nikola Maksimović je još na poluvremenu ostao u svlačionici.

Na nedopadljiv fudbal uticala je i odluka Unaija Emerija da "bunkerom" sa svih 11 igrača brani 1:0. Napoliju su posle gola Lakazeta bila potrebna čak četiri gola za prolaz... Arsenal je delovao vrlo čvrsto u odbrani, ali atipično povučeno za klub koji tradicionalno gaji napadački stil.

Italija je posle eliminacije Napolija ostala bez predstavnika u polufinalima evropskih kupova.

Poslastica večeri bio je duel u Frankfurtu.

"Srpski" Ajntraht uspeo je da pobedi 2:0 i da zbog gola u gostima (2:4) eliminiše Benfiku. Strelci za Nemce bili su Filip Kosrtić u 37. i Sebastijan Rode u 65. minutu. Ajntraht je napravio najveći evropski uspeh još od 1980. godine, kada je osvojio Kup UEFA.

Na terenu smo videli trojicu srpskih igrača u dresu Ajntrahta - Luku Jovića, Mijata Gaćinovića i Filipa Kostića, dok je za Benfiku igrao Ljubomir Fejsa.

PAROVI ČETVRTFINALA:

Čelsi - Slavija 4:3, prvi meč 1:0
/Pedro 5, 27, Deli 10ag, Žiru 17 - Souček 26, Sevčik 51, 54/

Ajntraht - Benfika 2:0, prvi meč 2:4
/Kostić 37, Rode 65/

Valensija - Viljareal 2:0, prvi meč 3:1
/Latore 13, Pareho 54/

Napoli - Arsenal 0:1, prvi meč 0:2
/Lakazet 36/

UŽIVO:

- "Srpski" Ajntraht je prošao pošto je pobedio 2:0!

- Napoli i Arsenal odigrali su vrlo lošu utakmicu, sa malo prilika. "Topdžije" su postigle gol iz slobodnog udarca i onda se povukle na svoju polovinu i branile se kao da Napoliju treba gol, a ne četiri za prolaz. Razočaranje, pre svih u igru tima Karla Anćelotija, ali i "bunkericu" Arsenala.

- Završeno je u Valensiji, rutinska pobeda domaćina i plasman u polufinale. Gotovo je i u Londonu...

65' FRANKFURT
- Ante Rebić odigrao je za Sebastijana Rodea, koji koristi smušenu reakciju odbrane Benfike i postiže gol za prolaz! Do kraja, sa sudijskom nadoknadom, još oko pola časa. To je prvi pogodak Rodea ove sezone.

54' LONDON - Da li sa dva brza gola Slavija najavljuje dramu u Londonu? Petr Savčik je ponovo pogodio...

54' VALENSIJA
- Dani Pareho uz pomoć "živog zida" postiže drugi gol za Valensiju. Na "Mestalji" odavno nema neizvesnosti.

52' LONDON -
I u drugom poluvremenu prvi gol "pada" u prestonci Engleske. Ali, ovaj put ga postižu fudbaleri Slavije. Stelac je Petr Sevčik. Bio je to vrlo lep udarac u bliži ugao sa iskosa sa leve strane, sa ivice kaznenog prostora.

Nastavljene su revanš utakmice četvrtfinala Lige Evrope.

- To bi bilo sve za prvo poluvreme...

36' NAPULJ
- Gotovo u istom trenutku kada i Kostić, Aleksandr Lekazet je izveo "slobodnjak" i za sada postigao najlepši gol ove večeri. Pogodaka ima svuda, a drama oko prolaska odvija se samo u Nemačkoj.


37' FRANKFURT
- Filip Kostić je strelac! Mijat Gaćinović je opalio sa 20-ak metara, gol Benfike je sačuvala stativa, ali se lopta odbila do krilnog napadača, koji je ostao potpuno sam i nije mu bilo teško da pogodi nebranjenu mrežu.


26' i 27' LONDON
- Nastavlja se goleada u Londonu. Prvo je Tomaš Souček smanjio posle sjajnog udarca glavom nakon kornera, a zatim je Pedro pokupio otpadak ispred gola Slavije i povisio na 4:1.

17' LONDON
- Čelsi uništava Slaviju, a u strelce se upisuje Olivije Žiru. Već posle 17 minuta igre domaćin ima ogromnih 3:0.

13' VALENSIJA - GOL! Antonio Latore se vrlo dobro snašao unutar šestnaesterca, kada je ispratio sjajanu loptu i uputio udarac koji je završio u donjem desnom uglu gola Viljareala.

10' LONDON - Za sada samo na Stamford Bridžu ima golova. Čelsi je već postigao drugi i tako, najverovatnije, overio polufinale. Ponovo su Englezi lako sa nekoliko pasova po zemlji stigli do gola Slavije, na "drugoj stativi" nespretno je reagovao Simon Deli smestivši loptu u svoj gol.

5' LONDON - Čelsi je poveo... Prelepu akciju izveli su plavci po desnoj strani. Pedro je odigrao "dupli pas" sa Olivijeom Žiruom, a onda efektno završio napad za vođstvo domaćina. Slavija i dalje mora da postigne dva gola za prolaz.

- Počele su utakmice.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC