• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rade Krunić se predstavio: De Brujne i ja smo isti

Autor mondo.rs

"Ja sam moderan vezista. Radim aktivno u obe faze igre. Ja sam 'box to box' fudbaler, što bi rekli Britanci", pričao je Krunić, koji smatra da je Arsenal napravio veliki previd što nije iskoristio priliku da vrati Ismaela Benaser

Na predstavljanju novih fudbalera danas u Milanelu jedan pored drugog sedeli su Teo Ernandez i Rade Krunić.

"Prvi utisci? Izvanredno. Milan je veliki klub, u kom sam se odmah prepoznao. Jedva čekam da radim sa ekipom i zaigram", rekao je 25-godišnji reprezentativac Bosne i Hercegovine, čiji je osam miliona evra vredan transfer iz Empolija iznenadio mnoge uprkos njegovim odličnim igrama u prethodne četiri sezone među "plavima".

Milanski novinari postavljali su Fočancu razna pitanja, pokušavajući da saznaju što više od nekadašnjem fudbaleru Borca iz Čačka, Donjeg Srema i matične Sutjeske. Zanimalo ih se i sa kojim poznatim fudbalerom bi se Rade uporedio.

"Ja sam moderan vezista. Radim aktivno u obe faze igre. Ja sam 'box to box' fudbaler, što bi rekli Britanci", pričao je Krunić.

"Uvek su mi govorili da pomalo podsećam na Hamšika. Mislim da on ima bolje tehničke, a ja fizičke kvalitete. Idol mi je Kaka, mada je on više ofanzivni vezista", rekao je i dodao:

"Često gledam De Brujnea u Mančester sitiju, mislim da imamo iste karakteristike".

Kada je na leto 2015. drugi put odlazio iz Srbije posle odlične polusezone u Borcu iz Čačka, Krunića je u Empoliju sačekao Marko Đampaolo. Slučajno ili ne - novi trener Milana.

"Poznajem Đampaola, on je bio moj prvi trener u Italiji. Čini mi se da se nije mnogo toga promenilo na treninzima. On ima svoju viziju igre i posvećen je tome", govorio je Krunić, koji je zabeležio 15 nastupa kod Đampaola u sezoni 2015/16 i doprineo plasmanu na 10. mesto na tabeli.

Twitter Embed Code



DUG JE PUT OD FOČE DO MILANA, ALI JE RADE STIGAO!

Ovaj uspeh nije prošao neopaženo, pa je Đampaolo prešao u Sampdoriju, a putevi su im se drugi put ukrstili ovog jula u Milanu.

"Nama fudbalerima može da bude samo zabavno da radimo sa njim. Voli da ima posed lopte i mladi igrači, poput mene, mogu mnogo da napreduju uz njega. Mogao bi da bude veoma dobar ovde. Zaslužio je ovu šansu".

Smatra da je i on, na svoj način, zaslužio šansu na "San Siru".

"Od prvog dana u Italiji moj cilj je bio dolazak u veliki klub. Jako sam srećan što je to Milan. Bio sam blizu Sampdorije u jednom trenutku, ali se nije ostvarilo. Dobro je što sam sačekao još malo i pridružio se Đampaolu u još većem klubu", rekao je zaključio:

"I ja sam zreliji sada, naučio sam mnogo".

Na pitanje o tome šta je naučio, rekao je…

"Kada sam došao u Italiju nedostajalo mi je nekoliko stvari. Nisam bio dobar pred golom, u završnici, ali sam se ove godine popravio", rekao je vezista koji je u prve dve sezone u Seriji A dao tri gola, a u prethodne dve u Seriji B i Seriji A postigao po pet - ukupno deset.

"Moja snaga dolazi iz tehnike. Mogu mnogo da dam na teren kada je u pitanju brza predaja lopte. To je moj najvažniji kvalitet".

JA SAM IGRAČ MILANA: OBEŠTEĆENJE 8.000.000, PLATA 1.200.000

Poput Krunića, standardan u veznom redu Empolija u prethodne dve sezone bio je Ismael Benaser, u čiji je transfer iz Arsenala uneta zanimljiva klauzula prema kojoj je klub iz Londona imao mogućnost da izjednači svaku zvaničnu ponudu koja bude stigla za Alžirca i na taj način "otkupi nazad" njegov ugovor.

Predsednik Fabrisio Korsi obavestio je ove nedelje direktore "tobdžija" da je u klub stigla ponuda Milana od 16 miliona evra i relativno brzo dobio odgovor da menadžer Unai Emeri nema Benasera u planovima. Po svemu sudeći, kada večeras bude odigrao finalnu utakmicu Afričkog kupa nacija u Kairu, Alžirac će i formalno postati "rosonero".

Novinari su pitali Krunića da li je urgirao da Milan dovede njegovog dojučerašnjeg saigrača, kada je već Arsenal odbio da ga vrati.

"Mislim da je spreman, ali nisam o tome pričao ni sa kim. Razgovore tog tipa imao sam samo sa sportskim direktorom Empolija pre nego što sam potpisao za Milan", rekao je Krunić.

"Naravno da sam se u sebi pitao postoji li šansa da opet igramo zajedno. On je veoma, veoma, veoma dobar. Više je nego spreman za ovakav transfer i dolazak u veliki klub. Igrao sam i sa Paredesom i sa Pjanićem, Benaser je veoma blizu njih. Voleo bih da dođe, imao bi šanse da uspe ovde".

Benaser ima 21 godinu i izabran je za najboljeg igrača prve faze Afričkog kupa nacija, čije je finale zakazano za večeras od 21 čas. Sastaju se Alžir i Senegal.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC