• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Juve prosuo 3:0, pa stigao do pobjede autogolom!

Autor mondo.ba

Crno-bijeli iz Torina za 15 minuta omogućili Napolitancima da se vrate u derbi poslije "minusa" od tri gola, a onda u sudijskoj nadoknadi ipak stigli do trijumfa autoglom Kalidua Kulibalija 4:3 (2:0).

Posljednjih nekoliko godina najveći derbi italijanskog fudbala odvija se na relaciji Torino - Napulj jer su Juventus i Napoli manje-više jedini ozbiljni pretendenti za osvajanje "skudeta" u Seriji A.

A večerašnji derbi je u potpunosti opravdao taj epitet!

Bez kapitena Đorđa Kjelinija, koji je pokidao ligamente koljena nakon što je donio pobjedu u Parmi na otvaranju sezone, Juventus je protiv Napolija odigrao potpuno nestvarnu utakmicu!

Najprije je poveo sa 3:0, a onda "prosuo" ogromnu prednost, da bi potom zahvaljujući nespretnoj reakciji defanzivca Napolija Kalidua Kulibalija u 92. minutu stigao do pobjede i sva tri boda.

JUVENTUS - NAPOLI 4:3 (2:0)

Duel u drugom kolu na "Alijanc" stadionu idealno je počeo za domaćina koji je već u prvih 20 minuta stekao dva gola prednosti zahvaljujući rezervisti Danilu i Gonzalu Iguainu. Potom je negdje oko sata igre Kristijano Ronaldo povisio na 3:0 i činilo se zadao završni udarac za nokaut Napolitanaca.

"Nokautirana" ekipa Karla Ančelotija je za samo 15 minuta uspjela da stigne do izjednačenja pogocima Kostasa Manolasa, Hirvinga Lozana i Đovanija Di Lorenca! 

I onda kad se očekivao kraj, reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić je uputio centaršut u kazneni prostor, lopta je pogodila Kulibalija i završila u mreži gostiju iz Napulja za konačnih 4:3.

No krenimo redom...

Gosti su već na početku meča u Torinu mogli do vođstva kada je panterskom reakcijom golman Juventusa Vojćeh Šćešni odbranio udarac Alanu, ali je poveo domaćin poslije brzog kontranapada Daglasa Koste i asistencije na peterac.

Strijelac je u 16. minutu bio Danilo, koji je samo 29 sekundi ranije ušao u igru umjesto povrijeđenog Matije De Šilja - 1:0.

A onda tri minuta kasnije, majstorija Gonzala Iguaina poslije prelijepe akcije gotovo cijele ekipe Mauricija Sarija!

Nekadašnji napadač Napolija vratio se ovog ljeta u Juve sa pozajmice iz Čelsija i u svom stilu pogodio same rašlje napuljskog gola - 2:0.

Ni tada nisu stali "bjankoneri" jer je do odlaska na odmor Sami Kedira propustio još dvije odličke prilike, a najbolju u 33. minutu kada je prečka spasila Napolitance.

Ančeloti je u drugom dijelu ostavio u svlačionici indisponiranog Lorenca Insinjea, kao i defanzivca Fauzija Gulama, a u igru gurnuo meksičkog napadača Hirvinga Lozana i Marija Ruija, koji su dali ogroman doprinos za buđenje gostiju.

Nešto veći angažman prema golu Šćešnija Napolija zahvaljujući prvenstveno Drisu Mertensu ostavljao je mnogo više prostora za kontranapade Juventusa, a iz jednog takvog u 62. minutu, domaćin je postigao i treći gol.

Daglas Kosta je protutnjao po lijevoj strani i uputio povratnu loptu na koju je natrčao Kristijano Ronaldo i pogodio suprotan ugao - 3:0.

Napoli je bio nokautiran!

Međutim, vratili su se Napolitanci za samo dva minuta!

Tim sa "San Paola" je smanjio pogotkom Kostasa Manolasa poslije centaršuta iz slobodnog udarca izbjegao ofsajd i glavom savladao golmana Juventusa, da bi već u narednom napadu Lozano postigao drugi gol za Napoli - 3:2.

Uvukla se nervoza tada u Sarijev tim, pa su Napolitanci stigli do izjednačenja u 82. minutu poslije centaršuta iz slobodnog udarca.

Hoze Kaljehon je pronašao Šovanija Di Lorenca, koji je glavom matirao Šćešnog - 3:3.

Ipak, na kraju se ipak radovao domaćin poslije nespretne reakcije Kalidua Kulibalija na centaršut Miralema Pjanića.

Nestvarno...

SERIJA A

Drugo kolo

Milan - Breša 1:0 (1:0)
/Čalhanoglu 12/

Juventus - Napoli 4:3 (2:0)
/Danilo 16, Iguain 19, Ronaldo 62, Kulibali 90+2 autogol - Manolas 66, Lozano 68, Di Lorenco 81/

Nedjelja

Lacio - Roma (18.00)

od 20.45

Atalanta - Torino

Kaljari - Inter

Đenova - Fiorentina

Leće - Verona

Sasuolo - Sampdorija

Udineze - Parma

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC