• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Želja ABA 2: "Darko spremniji od svih nas!"

Autor mondo.rs

Sjajna ideja iz Novog Sada: bivši košarkaši i drugari osnovali su klub u kom će uz njih stasavati mladi košarkaši, ambiciozni studenti, a ko ne bi želio da makar trenira sa Miličićem? Amaterski klub želi da raste i stigne do ABA2!

Kao grom širom Srbije, čak i Amerike, odjeknula je informacija da će Darko Miličić ponovo igrati košarku, nakon sedam godina pauze od sporta koji je zavolio, pa "zamrzio" u NBA.

Nekadašnji drugi pik sa drafta, i to onog najjačeg 2003. godine, odlučio je da prihvati ideju prijatelja košarkaša i basketaša, entuzijasta iz Novog Sada, pa da se "reaktivira" i pomogne novoosnovanom amaterskom klubu "I Came To Play".

Na prvi pogled djelovalo je kao šala, modernim rječnikom "fejk njuz", ali je istina da će ljubitelji košarke Darka Miličića ponovo moći da gledaju u Drugoj srpskoj ligi.

U razgovoru za MONDO, idejni tvorac i organizator projekta, mada ne voli da govori o titulama uz poruku da kod njih postoji samo "Upravni odmor", Mihajlo "Minja" Delić kazao je da je ideja o osnivanju tima došla iz ljetnog košarkaškog kampa "I Came To Play" koji se prethodnih 12 godina održavao na Letenki, a tokom kojih je prošlo mnogo djevojčica i dječaka.

Kazao nam je da je sve nastalo kao "prirodan odgovor na stanje u srpskoj košarci", uz poruku da on i njegovi saradnici, drugari, žele da vrate sportu ono što su dobili od njega.

Osim njega tu su Branko Cvetković, Jovo Stanojević, Dragan Ćeranić i Dušan Bulut, Dragan Ikonić je otišao u trenere u Švajcarskoj, dok je kao "šlag na tortu" došao i dogovor sa Darko Miličićem, nakon čega je čitava priča dobila značajnu medijsku pompu.

Ona ne zanima ljude iz kluba "I Came To Play" već da studentima pokažu da je moguće igrati košarku, a istovremeno se baviti i primarnim poslom.

"Već godinama nema košarke u Novom Sadu i nama je bilo važno da možemo da napravimo zdravu priču, da tu bude dobra košarka. Napravili smo amaterski klub 'I Came To Play' i ideja je da uz nas igraju i studenti iz Novog Sada. Želimo da napravimo sistem, što je bolje moguće, kao i zdravu atmosferu...", kazao je Minja Delić i dodao:

"Nismo htjeli da se reklamiramo, mnogi studenti su već prošli kroz ovo, a vjeruj nam da smo najviše ponosni na klince koji su doktori nauka i lekari, košarkaške karijere usput. Nama ta medijska promocija zbog medijske promocije nije toliko važna."

Ipak, dobili su "besplatnu reklamu" u gotovo svim medijima zbog Darka Miličića. Mnogi su pokušavali da ga "reaktiviraju iz penzije", ali to su mogli da urade samo prijatelji.

U kakvom je stanju sada Darko, koji je u međuvremenu probao da se bavi i kik-boksom?

"Vjeruj mi da je u boljem nego svi mi zajedno (smijeh). On je ipak najmlađi od svih nas", kazao je Minja Delić i potom kazao da je ideja čitavog kluba da idu postepeno, "organski", ali da imaju određene ciljeve u glavi koje bi voljeli da naprave, usput uz "proizvodnju" mladih košarkaša.

"Nama je ideja da doguramo najviše moguće što se može na amaterskom nivou. Mi pričamo da imamo profesionalnu ligu, ali nažalost to je liga u kojoj klinci igraju za 200 evra i ne dobijaju sve te plate. Nama je cilj da pozitivnom energijom pokažemo da samo radom i poštenim odnosom prema sportu može da se napravi mnogo. Vjerujem da možemo da budemo stabilan prvoligaš, možda dođemo i do ABA 2 lige...", kazao je optimistični Delić i kazao da već u planu imaju partnerstva s nekim klubovima oko razvoja igrača, ali da i dalje sve rade na volonterskom nivou.

Ono što je takođe zanimljivo jeste da će "I Came To Play" zvanične utakmice u Drugoj srpskoj ligi igrati u "Spensu", a tražili su da termin bude nedjelja!

Izvor: MN PRESS

"To je porodični termin, ipak smo mi porodični ljudi!", kazao je Delić i dodao da je ideja da se na poluvremenu čak organizuju i dječje predstave, da dolaze ljudi sa klincima, dok bi četvrtom igrali i prijateljske utakmice, za publiku.

Pomenuti "veterani" košarkaši će nastupati za "I Came To Play", ali ističu samo kao pomoć mlađima, ne planiraju da igraju "po 40 minuta".

"Bitno nam je da razvijamo klince. Recimo, ako imamo studenta prava, koja je druga godina, koji se lomi između sportske i karijere advokata, želimo da mu pokažemo da može da bude odličan advokat u Novom Sadu, a isto tako i košarkaš u Prvoj ili Drugoj srpskoj ligi", zaključio je Delić.

Za kraj je kazao da im je ideja i da još neke starije košarkaše iz Novog Sada pozovu u svoje jato, a među njima su svakako i Milenko Tepić, Strahinja Milošević...

Opširnije o klubu i ljetnom kampu "I Came To Play" pronađite na njihovom sajtu!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC