• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Interu "Derbi Milana", rešetale "kavgadžije"

Autor mondo.rs

Antonio Konte pokazao je u prvoj "madunini" zbog čega se vratio u italijanski fudbal i postao trener jednog od najvećih rivala iz igračkih dana.

Antonio Konte nastupio je ove subote uveče u prvoj "madunini" četiri večeri poslije prvog neuspjeha od povratka u italijanski fudbal, na koji se nadovezala "frka" u svlačionici i kačenje Marcela Brozovića i Romelua Lukakua, koje je navodno morao da razdvaja još jedan novajlija, Aleksis Sančez.

Neke generacije "nerazura" popustile bi pod pritiskom pred krcatim tribinama večeras, neke se iskusno "zatvorile" i na kasnu večeru u neki od gradskih restorana otišle sa rutinskim bodom u džepu, ali izgleda da se ovaj novi Inter sa trenerom Juventinom okupio ljetos sa drugačijim namerama.

Konte je naredio visok presing od 1. minuta pred 80.000 uglavnom Milanista na tribinama "San Sira", a završeno je četvrtom pobjedom mlađeg od rivala u prethodnih pet "Derbija Milana" uz golove dvojice "kavgadžija". Brozović je konačno "probušio" Đanluiđija Donarumu u 49, a Lukaku zatvorio 193. prvenstveni derbi efektnim golom glavom u 78. minutu za konačnih:

Milan - Inter 0:2 (0:0).

Da nije bilo Donarume među stativama, ekipa još jednog debitanta u derbijima "Grada mode", Marka Đampaola, doživjela bi jedan od najubjedljivijih poraza u istoriji, tim prije što su "nerazuri" tri puta pogađali okvir gola - Danilo D'Ambrozio pri rezultatu 0:0, a rezervisti Mateo Politano i Antonio Kandreva u trenucima kada je domaćin čekao samo jedan zvižduk iz pištaljke sudije Doverija.

Uz Konteov evidentan trenerski potpis, gdje su trojica štopera uz pomoć pokretljivog veznog reda lako rješavala prodore rivala i momentalno uzvraća direktnim i jednostavnim razmjenama pasova na sredini terena, devet godina mlađi gigant iz Milana potvrdio je razliku u kvalitetu u ovom periodu istorije i povećao je prednost i u prvenstvenim (73-58-62) i u svim takmičarskim derbijima sa posrnulim komšijom (81-67-76).

Interu je ovo četvrta pobjeda u šampionatu u isto toliko kola, ostvarena u nedjelji kada je u nadoknadi vremena na "Meaci" izbjegnut poraz na startu Lige šampiona od Slavije iz Praga, a Interiste sada očekuju nova iskušenja: Lacio kod kuće u srijedu, Sampdorija za vikend u gostima, pa odlazak na "Kamp nou" na drugo kolo Lige šampiona i "Derbi Italije" sa Juventusom po povratku iz Barselone.

Milan: Donaruma - Konti, Musakio, Romanjoli, Rodrigez (od 72. Ernandez)- Kesi, Bilja, Čalhanolu (od 64. Paketa) - Suso, Pjontek, Leao (od 83. Rebić).

Inter: Handanović - Godin, De Fraj, Škrinijar - D'Ambrozio, Barela (od 82. Kandreva), Brozović, Asamoa - Sensi (od 71. Vesino) - Martinez (od 76. Martinez), Lukaku.

Ranije danas na Apeninima, Juventus je zabilježio juventusovsku pobjedu kod kuće, a Romulo popravio atmosferu u Breši pred "dvomeč" sa dva učesnika Lige šampiona u narednoj nedjelji.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC