• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nije se ponovila 2011, Mertens na gol od Maradone

Autor mondo.ba

Napoli nije dozvolio da mu se ponovi mart 2011. godine, kad je u domaćem duelu sa Brešom "prosuo" bodove. Maksimović asistirao kod jednog gola domaće ekipe, prvenac za goste upisao Baloteli…

U posljednjem okršaju Napolija i Breše na stadionu "San Paolo", onom od 6. marta 2011. godine, u sezoni kad je klub sa Rigamontija ispao iz elite i nije se vraćao sve do ove sezone, mreže su mirovale…

Ovog popodneva, u gradu pod Vezuvom, ipak, druga priča!

Izabranici Karla Anćelotija savladali su rivala rezultatom 2:1, te su trenutno na četvrtom mjestu na tabeli, uz bod manje od trećeplasirane Atalante, koja je sinoć deklasirala Sasuolo.

NAPOLI – BREŠA 2:1 (2:0)
/Mertens 13, Manolas 45+5 – Baloteli 67/

Većim dijelom prvog poluvremena praktično se igrala ''viktorija'' pred golom gosta. Napolitanci su od prvog minuta imali inicijativu, u želji da što prije stignu do pogotka koji bi znatno olakšao nastavak utakmice.

Belgijskom napadaču sada nedostaje samo jedan pogodak da se izjednači sa Dijegom Armandom Maradonom, koji je u dresu Napolija postigao 115 golova. Lider je, podsjetimo, Marek Hamšik sa 121 "reckom".

Na njega su čekali samo do 13. minuta, kada je asistenciju Hozea Kaljehona iz teške situacije iskoristio Dris Mertens, "raspalivši" po lopti za četvrti ovosezonski pogodak.

Već u 17. minutu moglo je da bude 2:0, ali Fernando Ljorente nije pogotkom materijalizovao situaciju u kojoj se našao.

Vjerovale su domaće pristalice da će se pomenuti rezultat na semaforu ukazati dva minuta kasnije, kada je Kostas Manolas zatresao mrežu, ali je VAR ipak pokazao da je to učinio – rukom, zbog čega je pogodak opravdano poništen, a Grku pokazan žuti karton.

Ipak, tifozi Napolija drugi gol svojih ljubimaca dočekali su u posljednjim sekundama prvog dijela. Izveden je korner sa desne strane, srpski fudbaler Nikola Maksimović (igrao 75 minuta pa teren napustio zbog povrede) nadvisio je odbranu gostiju, a potom spustio loptu za Manolasa koji udarcem glavom matira Joronena.

Ovog puta, ništa nije bilo sporno, ali jeste u 50. minutu, kada su gosti mislili da su pogotkom Sandra Tonalija prepolovili zaostatak. Međutim, golu je prethodio jedan duel kraj gol-aut linije, koji je izgubio Maksimović, a nakon reakcije iz VAR sobe, utvrđeno je da je srpski igrač fauliran.

U drugom dijelu se razigrao gostujući tim, što je materijalizovao u 67. minutu, kada je poslije udarca glavom Mario Baloteli postigao svoj premijerni gol za Brešu.

No, bolju igru u odnosu na prvih 45 minuta tim sa Rigamontija nije uspio da kruniše sa još pogodaka, kojim bi eventualno izbjegao poraz i zadao glavobolje Anćelotiju...

SERIJA A – 6. kolo

Nedjelja

Napoli – Breša 2:1 (2:0)
/Mertens 13, Manolas 45+5 - Baloteli 67/

Lacio – Đenova (15.00)
Leće – Roma
Udineze – Bolonja
Kaljari – Verona (18.00)
Milan – Fiorentina (20.45)

Ponedjeljak

Parma – Torino (20.45)

Igrano u subotu:

Juventus – SPAL 2:0 (1:0)
/Pjanić 45, Ronaldo 78/

Sampdorija – Inter 1:3 (0:2)
/Jankto 55 - Sensi 20, Sančez 22, Galjardini 61/

Sasuolo – Atalanta 1:4 (0:4)
/Defrel 62 - Gomez 6, 29, Gosens 13, Zapata 35/

TABELA: Inter 18, Juventus 16, Atalanta 13, Napoli 12, Kaljari (-1) 9, Torino (-1) 9, Roma (-1) 8, Bolonja (-1) 8, Lacio (-1) 7, Parma (-1) 6, Milan (-1) 6, Leće (-1) 6, Sasuolo 6, Breša 6, Fiorentina (-1) 5, Verona 5 (-1), Đenova (-1) 5, Udineze (-1) 4, SPAL 3, Sampdorija 3.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC