Kuhinja

Odmorite od praznične hrane: Tjestenina sa gljivama i pavlakom

Autor Bojana Ninković

Jednostavan obrok koji se veoma lako sprema!

Izvor: iStock/Getty Images Plus/barol16

Uz ovaj obrok dovoljna vam je i neka salata i uživaćete u sjajnom ukusu! Dodatni plus je što vam ovakva hrana neće previše opteretiti želudac posle prazničnog prejedanja... 

Sastojci:

400 grama tjestenine

Pola kilograma šampinjona

Manja glavica crnog luka

Dva decilitra kisele pavlake

200 grama šunke

200 grama kačkavalja

Dvije kocke kokošje supe

Priprema:

Šampinjone operite, očistite i isjecite na kockice, a šunku izrendajte.

Sitno isjeckan luk propržite na malo ulja, zatim dodajte šampinjone, kocke za supu i dolijte vodu, pa ostavite da se krčka.Pred sam kraj krčkanja dodajte šunku i ostavite na tihoj vatri još desetak minuta, zatim dodajte i pavlaku, pa rendani kačkavalj i promešajte da se sve sjedini.

Tjesteninu skuvajte prema uputstvima sa pakovanja, ocjedite, pa odozgo stavite fil sa gljivama.

Uživajte u ukusnom obroku!