Pileća salata sa orasima i suvim šljivama idealna je za svaki dan, ali i za proslave
Sastojci:
- 200 g pilećeg filea
- 100 g suvih šljiva
- 2 jajeta
- 80 g kačkavalja
- 100 g oraha
- 100 g svježeg krastavca
- 150 g majoneza
- so, po ukusu
- mirođija i brusnica, za dekoraciju
Recept za pileću salatu sa orasima i suvim šljivama:
Za ovu salatu prvo skuvajte pileći file, oko 30 minuta. Ostavite da se ohladi. Jaje tvrdo skuvajte, 10 minuta nakon ključanja, ohladite i oljuštite. Isjecite jaje na kockice srednje veličine.
Isperite suve šljive, osušite salvetama i isjecite na trake. Narendajte tvrdi sir. Svježe krastavce operite i isjecite na trakice. Ohlađeni pileći file isjecite na kockice. Salatu rasporedite u slojevima, premazujući svaki sloj majonezom.
Prvi sloj je piletina, koju premazujete majonezom pa ređate suve šljive. Treći sloj su krastavci. Ovaj sloj treba premazati majonezom i lagano posoliti. Četvrti sloj su seckana jaja, i u ovom sloju dodajte još malo soli, i premazati majonezom.
Peti sloj je rendani sir. Sameljite orahe na način koji vam odgovara i pospite salatu orasima. Ukrasite brusnicom i svježim začinskim biljem. Ostavite je da odstoji 20-30 minuta u frižideru, a zatim servirajte.
(MONDO/Stvar ukusa)