Kuhinja

Zdrav domaći hljeb bez kvasca od heljdinog brašna

Autor Aleksandra Ljubičić

Ovaj hljeb bez kvasca od heljdinog brašna je veoma jednostavan i lak za pripremu.

Izvor: PRINTSCREEN/YOUTUBE/SCHNELLE REZEPTE

Sastojci:

  • 150 g heljdinog brašna
  • 50 g lanenog sjemena
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • So
  • 40 g psilijuma
  • 50 g sjemena susama
  • 360 ml tople vode
  • 2 kašike maslinovog ulja

Kako da umijesite zdrav hljeb:

Domaći hljeb je uvijek bolja opcija od kupovnog, a još ako je bez kvasca i sa nekom zdravijom vrstom brašna onda je to pun pogodak.

U posudi najprije pomiješajte sve suve sastojke: brašno, so, prašak za pecivo, laneno sjeme i susam, psilijum. Kada ste to sjedinili dodajte toplu vodu i ulje pa rukama umijesite tijesto. Oblikujte veknu i stavite na pleh obložen papirom za pečenje.

Pecite u prethodno zagrijanoj rerni na 180C oko 40-45 minuta.

Bonus video

Pročitajte još