Kuhinja

Za svačiji ukus: 4 vrste slanih mafina od jedne smjese

Autor Vesna Kerkez

Od jedne smjese napravite čak 4 vrste različitih mafina koji su idealni za doručak, večeru ili užinu.

Izvor: PRINTSCREEN/YOUTUBE/COOKIST WOW

Sastojci:

Za punjenje:

  • 100 g kačkavalja
  • pola tikvice
  • nekoliko čeri paradajza
  • šaka maslina

Za testo:

  • 4 jaja
  • 90 ml ulja
  • 130 g  jogurta
  • 35 g parmezana
  • Prstohvat soli
  • 30 g kukuruznog skroba
  • 260 g brašna
  • 1 kesica praška za pecivo

Kako se prave mafini:

Isprobajte recept za univerzalno tijesto za mafine, a punjenje stavljajte po vašoj želji i ukusu.

Kačkavalj i tikvice narendajte, a čeri paradajz i masline isjeckajte na male komadiće.

Umutite jaja u činiji. Dodajte ulje i jogurt, tako će vam mafini biti mnogo mekši. Dobro promiješajte da se sve sjedini. Dodajte parmezan, so, skrob i na kraju brašno sa praškom za pecivo. Nastavite da miješate, trebalo bi da dobijete glatku i gustu smjesu. Sipajte tijesto u kalup za mafine i na 3 mafina stavite masline, na 3 čeri, na naredna 3 kačkavalj i na posljednja 3 tikvice.

Pecite na 180°C 30 minuta. Pustite ih da se malo ohlade pre nego što ih izvadite iz kalupa.

Bonus video:

(MONDO/Stvar ukusa)