Kuhinja

Ideja za današnji ručak: Batačići zapečeni sa šargarepom i lukom

Autor Lena Sudar

Batačići zapečeni sa šargarepom i lukom su idealni za ručak ili večeru, hrskavi i sočni.

Recept za batačiće zapečene sa šargarepom i lukom
Batačići zapečeni sa šargarepom i lukom
Izvor: prt scr / yt / Готовим с Оксаной Пашко Готовим с Оксаной Пашко

Sastojci:

  • 6 bataka
  • 2 crna luka
  • 3 šargarepe
  • 6 kašika paradajz sosa
  • 2 kašičice mljevene slatke paprike
  • so, po ukusu
  • biber, po ukusu
Napravite domaći paradajz sos:

Uzmite 12 komada paradajz i isijecite na polovine pa pecite sa belim i crnim lukom, uljem, solju i biberom 45 minuta na 220 stepeni. Sve izmiksirajte i začinite po ukusu. Ohladite i spakujte u tegle.

Recept za batačiće zapečene sa šargarepom i lukom:

Kako biste napravili batake na ovaj način, prvo šargarepu isijecite na krugove, a luk na kriške. Batake isijecite na 2-3 dijela i stavite u činiju. Sve posolite po ukusu, dodajte slatku papriku, pobiberite i dodajte paradajz sos. Sve izmiješajte i stavite sjeckanu šargarepu i luk. Pomiješajte, poklopite i ostavite da se marinira 30 minuta.

Podmažite posudu za pečenje uljem. U pripremljenu posudu prvo stavite marinirano meso, a zatim između komada mesa stavite povrće. Stavite sve u rernu zagrijanu na 180 stepeni i pecite otprilike 40-45 minuta. Izvadite i uživajte!

BONUS VIDEO

StvarUkusa