Kuhinja

Prilog uz prvomajski jelovnik: Začinjeni kupus na roštilju

Autor Vesna Kerkez

Začinjeni kupus na roštilju idealan je kao prilog, umjesto salate i lijepo će da se uklopi uz svako meso.

Začinjeni kupus na roštilju
Izvor: Shutterstock

Sastojci:

  • ½ glavice kupusa, isječene na debele kriške
  • 120 ml sojinog sosa
  • 60 g putera
  • sveže mljeveni crni biber po ukusu 

Recept za začinjeni kupus na roštilju:

Kako biste pripremili kupus na ovaj način, prvo upalite roštilj. Podijelite kupus na 4 kvadrata aluminijumske folije. Pospite 2 kašike soja sosa preko svake kriške. Stavite 1 kašiku putera na vrh.

Začinite biberom. Preklopite stranice folije preko kupusa, i zatvorite ih da formirate kesicu. Stavite kesice na zagrijani roštilj i pecite dok kupus ne omekša, 15 do 20 minuta. Uživajte! 

(MONDO/Stvar ukusa)